Amenajarea casei

#covoare #covoare dormitor #covoare casa

Covoare pentru dormitor

Covorul este un accesoriu important pentru , intrucat poate imbogati stilul decorativ in care acesta este amenajat si poate contribui, in acelasi timp, si la crearea unei atmosfere relaxante. Tu stii asupra caror tipuri de covoare pentru dormitor sa te opresti? Iata cateva sugestii!
 

Covoare pentru dormitor din fibre naturale


Covoarele din materiale naturale reprezinta o alegere inspirata pentru dormitor, deoarece sunt antialergice, nu retin praful, nu degaja energie electrostatica si sunt rezistente la uzura. Printre materialele dintre care poti opta la alegerea covorului pentru dormitor se numara lana, bambusul , coaja de nuca de cocos sau sisalul.

O optiune populara sunt covoarele din lana, rezistente, calduroase, cu un aspect deosebit, care insa prezinta dezavantajul scoaterii dificile a petelor si a pretului ridicat. Covoarele din sunt confectionate din fibre rezistente care le asigura durabilitatea. In plus, fibrele pot fi impletite in diverse modele si vopsite in culori variate.
 

Covoare pentru dormitor din fibre artificiale


Un alt tip de covoare pentru dormitor pentru care ai putea opta se refera la cele confectionate din fibre artificiale. Materialele care stau la baza acestora sunt nailonul, poliesterul si polipropilena. Covoarele din fibre artificiale sunt usor de intretinut, rezistente la uzura si sunt disponibile la preturi accesibile.

Nailonul este una dintre cele mai bune optiuni, intrucat este rezistent la uzura si disponibil intr-o paleta foarte larga de culori. In ceea ce priveste poliesterul si polipropilena, aceste materiale se recomanda la lucrarea covoarelor buclate.

Covoare pentru dormitor traditionale


Covoarele traditionale romanesti reprezinta o alegere din ce in ce mai populara in ultimii ani, chiar si la nivel mondial. Tesaturile acestui tip de covoare pentru dormitor sunt realizate din blana sau piele naturala si bumbac si se remarca prin varietatea si ingeniozitatea modelelor disponibile, cat si prin rezistenta si varietatea culorilor utilizate.

Printre altele, covoarele traditionale romanesti prezinta motive geometrice, florale sau zoomorfe.

Covoare pentru dormitor ideale pentru iubitorii traditiilor din lumea intreaga sunt si cele grecesti , confectionate manual din lana alba. Acest tip de covoare pentru dormitor are o traditie indelungata si este foarte popular. Daca au fost in voga in urma cu cateva decenii, covoarele grecesti Flokati au revenit in atentia consumatorilor din lumea intreaga in ultimii ani.
 

Covoare pentru dormitor cu forme de animale


Indiferent de materialul din care sunt confectionate, aceste covoare pentru dormitor cu forme de animale reprezinta o alegere haioasa si interesanta, care se poate plia intr-un spatiu decorat in stil western, spre exemplu (in cazul covorului sub forma de piele de vaca).

La fel de bine, covoarele tip blana de urs (autentica sau sintetica) pot fi o alegere inspirata, in special in decorarea cabanelor sau a locuintelor cu parfum rustic.

Sursa foto : simplygreen.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea