Amenajarea casei

#catalin mitulescu #trend #amenajarea casei #casa

Cele mai populare proiecte de renovare a casei in 2011

In ultimpa perioada, din cauza situatiei economice, oamenii au renuntat la proiectele majore de renovare a casei si se axeaza pe cele mai mici sau pe decoratiuni. Potrivit unui studiu recent realizat in SUA in 2011 majoritatea persoanelor vor face investitii mici in reamenajarea casei. Iata care vor fi cele mai populare dintre acestea:


1Remodelarea baii


Baile necesita un buget mai mic pentru renovare decat bucatariile sau alte camere.

De aceea, in 2011 baia va fi una din camerele in care se va investi cel mai mult.

In plus, casele si apartamentele cu 3-4 camere au de regula cate 2 bai astfel ca proprietarii care vor vrea sa schimbe asectul locuintei cu un buget limitat vor putea incepe cu cea mai mica astfel de incapere.


Citeste mai multe despre:

 

 

2 Continuarea proiectelor mai vechi


In loc sa inceapa un proiect nou in ceea ce priveste amenajarea sau , majoritatea va prefera sa le continue pe cele mai vechi dar si pe cele absolut necesare.

Astfel, nu vor schimba acoperisul din motive pur estetice ci din cauza ca nu mai este eficient si prezinta scurgeri sau afecteaza sistemul de incalzire al casei.


3 Revenirea la culori calde


Daca in ultima perioada stilul minimalist, cu paleta de culori saraca, s-a impus foarte mult in designul interior, incepand cu anul acesta vor reveni in trend culorile calde.

Designerii interior vor folosi din ce in ce mai mult culori pastelate dar si pe cele inspirate din natura.


Citeste mai multe despre:
 


4 Amenajarea curtii si gradinii


Pentru ca bugetul dedicat calatoriilor va fi in continuare restrans, oamenii vor continua sa se axeze pe amenajarea curtii si a gradinii.

Foisoarele si locurile din curte destinate gratarelor si intalnirilor cu prietenii vor fi in central atentiei in conditiile in care indivizii isi vor petrece din ce in ce mai mult timp liber acasa.


5 Renuntarea la pereti interiori


Trendul inceput in urma cu cativa ani de renuntare la peretii interiori ai casei pentru a crea spatialitate va continua si in 2011, spun specialistii.

De altfel, locuintele mai vechi vor continua sa fie modernizate astfel, devenind mai flexibile pentru orice familie.


6 Apropierea de natura


In continuare si in acest an tot mai multe persoane vor continua sa opteze pentru materiale naturale ca bambusul, sticla, piatra, in amenajarea casei .

De asemenea, bronzul va fi din ce in ce mai utilizat in 2011 pentru decorarea casei atat cel cu aspect patina cat si cel cu aspect finisat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea