Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #podele bucatarie #podele

Cele mai bune podele pentru bucatarie

Parchet, gresie sau linoleum, pe piata exista numeroase optiuni pentru podelele din bucatarie. Care este insa cea mai buna solutie pentru casa ta si cum o poti implementa.

Podeaua din bucatarie este unul dintre cele mai importante aspecte ale casei de care trebuie sa tii cont atunci cand incepi amenajarea. Pe paita se gaseesc numeroae solutii, de la parchet si gresie, pana la vinil si linoleum. Astfel, alegerea podelei de bucatarie este o sarcina grea pentru multi dintre noi.

Inainte de a merge la cumparaturi, documenteaza-te foarte bine si fii la punct cu optiunile pe care le ai. Cand ajungi in magazin cere si parerea personalului avizat.

Ce trebuie sa stii despre podelele de bucatarie

Atunci cand alegi podeaua pentru bucatarie trebuie sa te gandesti la mai multi factori. In primul rand trebuie sa stabilesti un buget, sa te gandesti la rezistenta podelie, la combinatiile de culori disponibile si la instalarea podelei. In al doilea rand, daca bucataria ta este foarte circulata, trebuie sa te gandesti si la modalitatile de curatare si mentinere.

Ce podele sa alegi

Vinil. Placile de vinil sunt unele dintre optiunile preferate in ceea ce priveste amenajarea podelelor din bucatarie. Vinilul este rezistent, are o durata lunga de viata si este calitativ. In plus, este disponibil intr-o mare varietate de culori si modele si este accesibil din punct de vedere al pretului. Podeaua din vinil este usor de instalat si de mare ajutor in zonele cu mult trafic.

Lemn. Daca iti doresti o locuinta clasica, cu o tema traditionala, lemnul este cea mai potrivita solutie pentru podeaua din bucatarie. Lemnul de stejar sau mahon sunt unele dintre cele mai populare optiuni. De asemenea, sunt foarte rezistente si durabile, si previne aparitia umezelii si a mucegaiului. Insa, din cand in cand este indicat sa lacuiesti podelele din lemn, pentru mai multa stralucire si pentru protectie de lunga durata.

Parchet laminat. Daca nu vrei sa investesti intr-o podea din lemn masiv, poti alege parchetul laminat, care seamana foarte mult cu lemnul. Este insa mai ieftin si mai usor de intretinut. Este de asemenea usor de instalat si este disponibil in mai multe culori. Parchetul laminat nu este insa la fel de durabil ca cel din lemn masiv.

Gresie. Unul dintre avantajele majore ale placilor de gresie este ca au un aspect elegant. Sunt disponibile in diverse culori, modele si combinatii, pentru toate gusturile si buzunarele. Sunt usor de instalat si intretinut, previn umezeala si mucegaiul. Daca este bine intretinuta, gresia poate rezista o viata intreaga. Insa, se poate ciobi atunci cand este lovita.

Mocheta sau linoleum. Daca iti doresti ceva aparte, poti alege pentru bucatarie si podeaua din mocheta sau vinil. Mocheta sau linoleumul pot fi instalate in toata bucataria, in special in zonele cu trafic mare. De asemenea, sunt usor de instalat. Insa, podelele din mocheta si linoleum necesita o grija mai mare si nu sunt foarte rezistente in timp.

Atunci cand alegi podeaua pentru bucatarie, este foarte important sa te consulti si cu specialisti care iti vor recomanda cele mai bune soluti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului