Amenajarea casei

# tencuiala #sfaturi practice # tencuiala decorativa

Ce trebuie sa stii despre tencuiala decorativa

Constructia unei case presupune folosirea unor materiale de buna calitate, rezistente si usor de utilizat. Tencuiala decorativa este un produs esential, care confera aspectul placut al intregii case. Afla mai jos ce trebuie sa stii inainte de a cumpara tencuiala decorativa!


Ce este tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa este ultimul strat aplicat pe fatada unei cladiri, care ii confera aspectul estetic final si care protejeaza cladirea de actiunile corozive ale factorilor din mediul extern. Acest strat de tencuiala lasa in acelasi timp peretii sa respire si asigura o circulatie constanta a vaporilor de apa si previne astfel igrasia. Tencuiala decorativa trebuie sa fie calitativa, sa aiba un aspect durabil, sa fie usor de aplicat si cu o acoperire mare.


Tipuri de tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa acrilica este un produs pe baza de rasini acrilice, cu adaos de cuart, aditivi si granule de marmura de diverse marimi, pentru finisarea superioara a tencuielilor exterioare si obtinerea de efecte decorative deosebite, cu aspect striat. Are o aderenta foarte buna la suport si rezistenta mare la intemperii.

Tencuiala decorativa siliconica este un produs pe baza de rasini acrilice si siliconice, aditivi specifici si fileri, cu adaos de cuart si granule de marmura de diverse marimi. Are o aderenta foarte buna, rezistenta mare si nu permite lipirea murdariilor. In plus, este rezistenta la fungi si mucegaiuri.

Tencuiala decorativa mozaicata este destinata finisarii decorative superioare a tencuielilor, are un aspect mozaicat, cu diverse amestecuri de culori. Are o aderenta foarte buna, rezistenta mare la ultraviolete, intemperii si la contactul frecvent cu apa.

Tencuiala decorativa impermeabila este destinata finisarii decorative superioare a tencuielilor, cu aspect final structurat, zgariat. Are o aderenta foarte buna la suport si rezistenta la intemperii.


Tencuiala decorativa si culorile

Tencuiala decorativa este disponibila in toata paleta de culori, pentru toate preferintele. Atunci cand alegi tencuiala decorativa, trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Culorile deschise amplifica dimensiunile unei cladiri, sunt luminoase, insa putin rezistente la mizerie. In schimb, culorile inchise atrag razele ultraviolete si se pot astfel deteriora mai usor.


Sursa foto: newarhitecture.infoconstruct.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea