Amenajarea casei

#pereti #gresie #chit #faianta #ciment #chit rosturi #pardoseli #mozaicuri

Ce trebuie sa stii despre chitul de rosturi

Chitul de rosturi este folosit pentru finalizarea procesului de montare a placilor de gresie sau faianta si contribuie la aspectul final al locuintei tale. In functie de calitate si de modul in care este aplicat, chitul protejeaza impotriva infiltratiilor de apa. Descopera mai jos ce este bine sa mai stii despre chitul de rosturi!

Ce este chitul de rosturi

Chitul de rosturi este un amestec de ciment si plastic care nu permite patrunderea apei si care se aplica intre placile de gresie si faianta. Chitul de rosturi se foloseste si pentru rostuirea placilor ceramice de pardoseli si pereti, mozaicurilor din sticla si portelan. De obicei, chitul este format din ciment alb si plastic colorat, care ajuta la formarea culorilor potrivite pentru placile de gresie sau faianta pe care le fixeaza.

De asemenea, acest chit poate fi folosit si pentru rosturile aflate in jurul instalatiilor sanitare sau la la imbinarea peretilor.

Cum alegi culoarea chitului de rosturi

Chitul de rosturi poate fi ales in culoarea placilor ceramice pe care le fixeaza. Astfel, trecerea dintre placi este greu de sesizat, ceea ce va crea un aspect armonios, iar placile de ceramica isi vor etala mai bine culoarea si modelul. Chitul de rosturi in culori asemanatoare placilor de ceramica este ideal pentru incaperile de dimensiuni reduse.

O alta varianta este alegerea de chit de rosturi in culori contrastante, cu un efect vizual puternic. Placile de ceramica vor fi conturate de chit, care capata un rol decorativ.

Cum pregatesti suprafata de baza inainte de aplicarea chitului de rosturi

Inainte de a aplica chitul de rosturi, trebuie sa tii cont de zona in care il vei aplica, de dimensiunea rostului si de tipul de chit pe care il folosesti, hidroizolant sau elastic. Inainte de aplicare pe placi poroase, chitul trebuie aplica pe o mostra, pentru a verifica daca nu lasa pete. Daca lasa urme, se va aplica un instrument special, iar placile vor fi tratate impotriva patarii.

Tot inainte de aplicarea chitului, rosturile trebuie bine curatate, iar adezivul cu care s-a efectuat placarea sa fie bine uscat. De obicei, rosturile se chituiesc la o zi dupa placare.

Cum se aplica chitul de rosturi

Chitul de rosturi se aplica cu o racleta, cu care se intinde uniform, penrtu a umple in profunzime spatiile libere. Dupa chituire, placile de gresie si faianta se curata bine cu apa, pentru indepartarea tuturor urmelor de material.


Sursa foto: //www.bricostore.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea