Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa #stiluri design interior

Ce stil de design interior ti se potriveste

Stilul de design interior pe care il alegi pentru caminul tau ar trebuie sa-ti reflecte personalitatea, insa fara a da nastere unui decor haotic. Urmatoarele indicii te-ar putea ajuta sa gasesti stilul de design interior care ti se potriveste.


1. Stilul modern

O casa amenajata in stil modern presupune sa utilizezi in special nuante aprinse sau neutre si piese de mobilier cu linii simple. Decoratiunile ocupa un loc special in stil modern, asa ca sunt folosite din plin in toate camerele. Acest stil de design interior ti se potriveste daca esti o fire energica si indrazneata, dispusa sa creeze un spatiu unicat, remarcabil.



Sursa foto: forhomedesigns.com


2. Stilul traditional

Stilul traditional este unul dintre cele mai indragite moduri de amenajare a casei. Opulenta nu-si are loc in acest stil, in schimb confortul si ordinea da. Piesele de mobilier au adesea un aer vintage, unele dintre ele sunt tapitate, culorile predominante se incadreaza in gama neutra, iar decoratiunile sunt destul de putine si de simple.

Acest stil de design interior ti se potriveste daca esti o persoana careia nu-i place sa iasa in evidenta, dar nici nu vrea sa cada in banal. Alege-l daca iti place simplitatea si daca nu esti un adept al schimbarilor frecvente. Dintre toate stilurile de design, cel traditional se demodeaza cel mai greu.



Sursa foto: decoratingdenblog.com


3. Stilul rustic

Stilul rustic este pe nedrept confundat cu cel traditional. In stilul rustic predomina lemnul in culoarea naturala, pardoseala si peretii din lemn, scarile din lemn, pieile de animale salbatice sau imitatiile, servetele taranesti, mobilierul masiv, sobele din teracota, semineurile etc. Decoratiunile specifice stilului rustic sunt inspirate din natura.

Acest stil de design interior ti se potriveste daca iti place atmosfera dintr-o cabana de munte si daca esti atras de zona rustica mai mult decat de zona urbana.



Sursa foto: interiordesigninspirations.com


4. Stilul international

Stilul international inglobeaza mai multe substiluri de design interior. Daca esti atras de cultura asiatica, de Feng Shui, de principiile Zen, de cultura africana, de stilul marocan sau de stilul new yorkez, poti incerca cu incredere unul dintre aceste moduri de amenajare interioara.

Tine cont de faptul ca stilul international este mai pretentios, deoarece trebuie sa gasesti elemente care se se incadreze in zona aleasa de tine. Cu atentie, poti reusi.



Sursa foto: thehomeforhope.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare