Amenajarea casei

#stil #mobila #trend #locuinta #accesorii #amenajari interioare

Ce se poarta sezonul acesta in design interior

Pentru sezonul 2009/2010, designerii au un singur cuvant in minte: glamour. Lasa compromisurile la o parte si pregateste-te sa iti aranjezi casa in stil mare. Nu este vorba de o investitie mult prea costisitoare, ci de gust pentru opulenta si indrazneala.

 

Daca vrei ceva cu adevarat indraznet, opteaza pentru mobila in culori metalice. Locuinta ta trebuie sa iasa in evidenta, asa ca designerii iti recomanda sa aduci un pic de extravaganta . Incearca sa plasezi in casa un fotoliu de un argintiu metalic. Ar arata excelent pe langa simplitatea mobilei.

Daca nu esti pregatit pentru o schimbare atat de mare, atunci nu te priva de farmecul acestui stil glamour. Adauga cateva pernute in materiale care sa iasa in evidenta. Le poti indeparta oricand, daca nu te simti confortabil. Oricum, ca o regula generala, sezonul actual elimina din start culorile neutre.

Indrazneste astfel, sa iti asumi riscuri. Adauga o foto intr-un mov eclectic si nu te sfii sa iti asezi florile intr-o vaza de un turcoaz puternic. Scoate-ti la iveala personalitatea salbatica prin mici accente stylish.

Mobila nu mai este cumparata direct din magazin, ci este prelucrata dupa dorintele clientului. Asadar, analizeaza-ti bine dorintele si mergi pe ceva original.

Nu uita insa ca designerii s-au adaptat vremurilor moderne si pun tot mai mult accentul pe produsele eco. Inclusiv culoarea mobilei sau a accesoriilor a imprumutat ceva din "eco-mania", verdele fiind o prezenta din ce in ce mai frecventa in decoratiunile interioare.

Pentru cei carora le place sa "joace" mai sigur, griul este culoarea neutra acceptata in sezonul acesta. Bineinteles, asezonat cu un praf de sclipiri metalice.

Pentru nostalgici, reinterpretarea stilului traditional va reprezenta o gura de aer proaspat. Ceea ce va trebui sa faci este sa pastrezi mobila vintage de care te-ai indragostit, dar sa o reconditionezi putin, oferindu-i si un element-surpriza, inspirat din modern.

Picteaza usile dulapului, redecoreaza tablia patului etc. Liniile acestora se mentin insa simple si gratioase. In plus, scoate-ti de la naftalina cestile din portelan , seturile de ceai si paharele din cristal. Este timpul sa le asezi la loc de cinste, in dulapurile de bucatarie proaspat renovate, pentru a obtine un design country chic.

Mizeaza pe folosirea materialelor textile. Pe langa faptul ca adauga personalitate locuintei, ii vor asigura acesteia acea caldura specifica pentru “acasa”. Covoare, perdele, perne, paturi, asternuturi de pat, toate acestea trebuie sa se regaseasca in casa ta sezonul acesta. Opteaza, de asemenea, pentru o varietate de materiale. Nu te sfii sa folosesti si texturi mai pretentioae, cum ar fi blana sau catifeaua.

Stilul asiatic a intrat in ultimii ani, intr-un con de umbra, insa designerii il scot la suprfata pentru sezonul actual. Incearca delicatete presarata cu rafinament, alegand liniile simple si misterioase ale mobilei de inspiratie asiatica.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare