Amenajarea casei

#dormitor #electrocasnice #baie #living #barbati #confort #birou #amenajare casa

Ce isi doresc barbatii de la casa in care locuiesc

Femeile sunt, in mod traditional, preocupate mult mai mult decat barbatii in crearea mediului de locuit perfect. Asta nu inseamna insa ca barbatii nu au dorinte puternice legate de spatiul locativ. Afla ce isi doresc barbatii de la casa in care locuiesc.



Indiferent daca sunt burlaci sau casatoriti, barbatii au nevoi functionale si estetice la fel de puternice ca ale femeilor atunci cand vine vorba de casa in care locuiesc.


Ce isi doresc barbatii: functionalitate si confort


Prioritatile barbatilor cand vine vorba de design interior sunt functionalitatea si confortul. In timp ce femeile aleg adesea mobila sau obiecte decorative din criterii pur estetice, renuntand la anumite avantaje functionale, pentru o imagine de ansamblu care sa corespunda cu viziunea lor.

Cei mai multi barbati se vor declara multumiti cu o casa decorata in culori neutre , dar petele de culoare le sunt si ele pe plac, atunci cand culorile au o tenta "masculina", cum sunt negrul, maroul, dar si albastrul sau verdele.

Materialele preferate de barbati pentru decoratiunile interioare sunt lemnul, metalul si pielea, care, in afara de faptul ca este mai usor de curatat decat materialele textile, ofera de multe ori si un aspect elegant.

Pentru ca barbatii pun confortul pe un loc fruntas in prioritatile de design al spatiului locativ, prefera fotoliile si canapelele comode, care sunt intotdeauna orientate inspre centrul de interes al camerei: TV, PC sau consola de jocuri.


Ce isi doresc barbatii: centru media si birou


Cand vine vorba de tehnologie, cei mai multi barbati sunt pregatiti sa renunte la aspectele estetice ale camerei, pentru a instala numarul necesar de cabluri care fac legatura intre gadgeturi.

Un televizor cu ecran cat mai mare, plasma sau LCD, va fi preferat intodeauna, chiar daca tinde sa devina punctul central al camerei. Sistemul Home Cinema va fi de obicei instalat de un barbat fara a tine cont de criteriile estetice, dar asigurand cea mai buna experienta multimedia.

Scaunul de birou este un alt element important pentru barbatii care petrec mult timp la calculator, pentru munca sau joaca. Barbatii prefera birourile mari, pe care pot sa acumuleze tot felul de obiecte in aparenta dezordine .


Ce isi doresc barbatii in bucatarie


Daca folosesc bucataria si pentru alte lucruri in afara de incalzit pizza, barbatii prefera si ei un spatiu adecvat de depozitare , de obicei sub forma dulapurilor suspendate pe pereti.

Cuptorul cu microunde este o necesitate pentru multi barbati, la fel si blatul mare, care sa nu fie ocupat cu aparate prea specializate.


Ce isi doresc barbatii in baie


In baie, barbatii sunt adeptii spatiului de depozitare generos: de la dulapuri pentru toate instrumentele si produsele cosmetice folosite barbierit, pana la rafturi pentru ziare si reviste.

Chiar daca nu petrec nici pe departe atat de mult timp in baie ca femeile, cei mai multi barbati isi doresc si ei o oglinda mare, bine luminata.


Ce isi doresc barbatii in dormitor


Prioritatea barbatilor in dormitor este intotdeauna patul mare, cu o lungime si latime adecvate, de care se vor bucura atat singuri, cat si alaturi de partenera.

Cand vine vorba de sifonier, cei mai multi barbati nu au prea multe cerinte, in afara de suporturile speciale de depozitare a cravatelor.

Chiar daca uneori sunt mai putin preocupati de detalii ca femeile, barbatii au de multe ori dorinte foarte clare cu privire la casa in care locuiesc, care sa le asigure confortul si functionalitatea dorite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea