Amenajarea casei

# curatenie toamna #ingrijire plante #activitati casnice #decoratiuni de toamna

Ce activitati casnice sa planifici in luna noiembrie

Luna noiembrie este ultima luna de ragaz inainte de agitatia sarbatorilor de iarna. Planifica din timp lucrarile de curatenie si reorganizare si vei castiga mult timp, pe care il poti petrece apoi cu familia. In plus, casa ta va fi curata, frumos parfumata si pregatita de sarbatoare. Afla mai jos care sunt activitatile casnice pe care le poti planifica in luna noiembrie.

Sarcini saptamanale. Pe langa curatenia saptamanala a locuintei tale, acorda atentiw si altor lucruri. De exemplu, curata bine toate blaturile din bucatarie sau baie, lustruieste suprafetele din lemn sau parchetul sau inlocuieste obiectele pe care le folosesti zilnic. Organizeaza mai bine hainele si accesoriile sau ustesilele de bucatarie.

Infrumuseteaza holul de la intrare. Luna noiembrie este momentul ideal pentru a infrumuseta holul casei tale. Ofera mai multa personalitate prin adaugarea unor accesorii de efect, precum o oglinda sau mai multe cosuri frumos lucrate in care sa depozitezi cheile, posta sau pantofii.

Realizeaza rapid decoratiuni de toamna. Noiembrie este o luna colorata, care inca mai pastreaza farmecul si mirosurile de toamna. Te poti folosi de aceste ingrediente pentru a confectiona decoratiuni simple, care sa aduca toamna la tine acasa. De pilda, poti umple o vaza din sticla transparenta cu nuci, migdale sau caju si cu flori de sezon.

Pregateste tevile pentru iarna. In noiembrie, este ultima ta ocazie de a pregati tevile de apa pentru sezonul rece. Scurge bine de apa toate tevile exterioare si acopera cu materiale izolante, care sa pastreze caldura si sa protejeze de inghet. Ai grija sa le verifici constant atunci cand temperaturile coboara dramatic.

Evita dezordinea. In acest sezon, fa o regula noua acasa: timp de 15 minute in fiecare zi, fa ordine si strange toate lucrurile lasate prin toata casa. Haine, carti, jucarii sau alte obiecte trebuie asezate la locul lor in fiecare zi. Roaga-i si pe copii sa faca acelasi lucru. In acest fel, vei avea parte de seri si dimineti mai relaxante.

Sarcini lunare. In fiecare luna, inclusiv in noiembrie, verifica si inlocuieste filtrele de la aparatul de aer conditionat sau de la sistemul de incalzire. Alege filtre de calitate, pe care sa le cureti cel putin o data la sase luni.

Ai grija de plantele de interior. In sezonul rece este foarte important sa ai grija de plantele tale. Curata-le saptamanal, uda-le la 2 - 3 zile, fertilizeaza-le si asaza-le in locuri aerisite, cu mult soare.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului