Amenajarea casei

#coaja #indulcitor cafea #decoratiuni home-made

Cate lucruri poti sa faci acasa cu cojile de ou? Cel putin 7!

Cojile de ou ajung de regula direct in cosul de gunoi, fiind considerate resturi alimentare nefolositoare. Lucrurile s-ar putea schimba radical la tine acasa, daca ai afla cate lucruri poti sa faci cu o banala coaja de ou, ce detine mai multe calitati decat crezi.

Nici cei mai ilustri ingineri ai lumii nu ar putea sa proiecteze un material mai versatil decat coaja de ou, cu proprietati unice si utilizari posibile diverse. Invata sa reciclezi cojile de ou si vei constata cat pot fi ele de utile acasa, dupa ce prepari o omleta delicioasa sau un desert apetisant!

1. Produs de curatare abraziv nontoxic

Prepara o solutie din coji de ou pisate si apa cu detergent, pentru a obtine un produs abraziv excelent de curatare a veselei, suprafetelor din bucatarie, gresiei si faiantei. Solutia este nontoxica, economica si 100% eficienta!

2. Produs de intretinere a tevilor de scurgere

Tine cateva bucatatele de coaja de ou pisata in sita de la chiuveta, intrucat acestea tin captive resturile solide, care ajung sa iti infunde tevile de scurgere. In plus, coaja de ou se dizolva treptat in sita, curatand in mod natural instalatia chiuvetei prin efectul lor abraziv.

3. Produs de indulcit cafeaua

Adauga o coaja de ou in filtrul de cafea si vei constata ca bautura ta preferata este mai putin amara. Substantele naturale din compozitia unei coji de ou neutralizeaza compusii amari din boabele de cafea.

4. Ingredient pentru compost

Cojile de ou se descompun cu rapiditate si constituie un ingredient excelent pentru compostul utilizat la fertilizarea solului, furnizand totodata calciu si minerale, pentru culturi sanatoase.

5. Produs nontoxic de combatere a daunatorilor

Imprastie coji de ou pisate in jurul plantelor si florilor de acasa, pentru tine la distanta daunatorii. Melcii, buha semanaturilor, omizile si alte insecte care produc daune in gradina sau in sera sunt tinute la distanta de mirosul si ingredientele naturale din coaja de ou.

6. Nutrient pentru cresterea rasadurilor

Amesteca solul in care cultivi rasaduri cu mai multe coji de ou pisate, pentru a stimula cresterea plantelor!

7. Material pentru decoratiuni home-made

Cojile de ou sunt si un material excelent pentru decoratiuni home-made, fie ca le transformi in suporturi originale pentru figurine, fie ca le folosesti pentru proiecte artistice de tip mozaic!

Sursa foto: beingcreative.co
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare