Amenajarea casei

#costuri renovare casa #renovcare casa #renovare #casa

Cat costa renovarea casei cu un arhitect

Spatiul interior ar trebui sa povesteasca despre cine esti tu si sa adune o colectie de obiecte pe care le iubesti. Iar ca viziunea despre amenajarea interioara mult dorita sa devina realitate, fara timp si bugete risipite, e bine sa apelezi la specialisti. O echipa de arhitecti te va ajuta in intregul proces de renovare, te vor ghida, inspira si elibera de mult efort in timpul santierului si al implementarii.

Interiorul tau esti tu, iar Arti-Zone te poate ajuta in definirea lui

Daca esti in cautarea unor specialisti pentru spatiul tau de locuit, echipa Arti-Zone iti ofera ajutorul necesar pentru ca proiectul tau sa prinda viata mai rapid si mai usor. Pe langa arhitecti si designeri cu experienta vasta, aici poti intalni adevarati artizani care transforma interioarele in spatii estetice si functionale.

insa, fie ca vorbim despre renovarea unui apartament sau a unei case, primul lucru la care ne gandim este bugetul. Varietatea de optiuni existente pe piata si lipsa cunostintelor legate de domeniu ne pot ingreuna procesul si, de cele mai multe ori, depasesc suma si timpul alocate. in schimb, un arhitect stie sa se adapteze oricarui buget, oferind alternative in functie de nevoi, dar, mai ales, prin experienta sa, cunoaste pasii intregului proces, astfel incat rezultatul sa indeplineasca cerintele clientului.

Etapele unei renovari cu un arhitect de interior:

1. Releveul sau, mai pe scurt, totalitatea masuratorilor pe care arhitectul le face spatiului de locuit ce urmeaza sa fie renovat. Este prima etapa cu ajutorul careia se realizeaza un plan cotat care serveste drept baza pentru initierea proiectului de renovare. De retinut faptul ca relevelul contine mai multe cote fata de cadastrul imobilului.

2. Planurile 2D de amenajare cuprind variante ce ofera o viziune despre viitoarea amenajare. De la mobilarea, pozitionarea electrocasnicelor si a accesoriilor, pana la deschiderea usilor s.a, toate acestea il ajuta pe proprietar sa inteleaga cum va arata rezultatul renovarii.

3. Planurile 2D cu obiectele sanitare si electricitatea sunt realizate in momentul in care se alege planul final stabilit cu clientul. in acestea se traseaza instalatia electrica (in cazul in care se cere realizarea acesteia de la 0), cat si instalatia sanitara. Toate acestea presupun o pozitionare cu legenda in prealabil, pentru o mai buna intelegere.

4. Planurile 3D se executa imediat ce planurile 2D sunt acceptate de catre client. Proiectarea 3D alb-negru include de la structura, pereti, mobilier, pana la corpuri de iluminat, draperii si accesorii decorative.

5. Alegerea finisajelor este partea mult asteptata sau momentul in care planurile se contureaza in culori. impreuna cu clientii se aleg mostre, finisaje si materiale pentru indeplinirea conceptului agreat. in aceasta etapa, clientul poate lua decizii in vederea alegerii optiunilor oferite incat sa se incadreze in bugetul alocat.

6. Randarea este urmatoarea etapa ce urmeaza din momentul in care clientul a ales ce isi doreste in materie de finisaje. Randarile redau 80% rezultatul final al renovarii, dar sunt si un plan bine definit pentru constructori. Iata si un exemplu de randare in detaliu: https://www.arti-zone.ro/blog-design-interior/randare-de-interior.html.

7. santierul sau momentul in care adevarata transformare incepe. in aceasta etapa, arhitectul preda constructorilor mai multe planse cotate, necesare pentru indeplinirea randarilor. De asemenea, se fac vizite regulat, se tine legatura cu furnizorii si, cel mai important, se calculeaza cantitatile pentru materialele necesare: parchet, plinta, profile, lumini, lavabila, tapet etc.

In plus, pe langa toate aceste etape, contractarea unei echipe de specialisti aduce mai multe beneficii clientului. Gestionarea completa a proiectului, contactul permanent cu furnizorii si receptionarea materialelor necesare sunt doar cateva avantaje. De asemenea, la acestea se adauga rezultatul calitativ obtinut si un spatiu de locuit amenjat conform normelor ce sa va remarca prin functionalitate si rezistenta sa in timp.

Cat costa renovarea cu un arhitect de interior?

Contractarea unui arhitect de interior poate varia in functie de proiectul de renovare. Pentru un living de 40 mp costul porneste de la 500 euro si poate creste pana la 2500 euro pentru un proiect intreg al unui apartament cu 3 camere. Proiectele complexe pornesc de la 3000 euro, pretul crescand in functie de complexitate si durata.

Ce buget trebuie sa alocati pentru mobila, obiecte sanitare, de iluminat, de decor, etc?

In 2019 o renovare costa cat vrei tu! Noi am facut o lista cu bugete si durate estimative:

  • Garsoniera: buget minim de 12.000 euro, minimum 3 luni de implementare;
  • Apartament cu 2/3 camere: buget minim de 20.000 euro, minimum 4-5 luni de implementare
  • Apartament cu 4 camere si 2 bai: buget minim de 35.000 euro si 5-6 luni pentru implementare;
  • Case cu suprafata de 150 mp: buget minim de 40.000 euro si 6 luni pentru implementare;
  • Case cu suprafata de peste 200 mp: buget de peste 48.000 euro si cel putin 6 luni pentru implementare.

De retinut faptul ca bugetul poate varia in functie de stilul si conceptul proiectului, precum si de materialele alese etc. De asemenea, timpul de implementare poate fi influentat astfel:

  • daca spatiul este nou sau deja construit, renovarea se va intinde pe o perioada mai scurta;
  • daca apartamentul sau casa sunt vechi, renovarea poate dura mai mult in functie de modificarile aduse spatiului, acestea necesitand autorizari.

Specialistii Arti-Zone isi doresc ca ideile tale sa se contureze in timp util, de aceea colaboreaza cu peste zeci de furnizori si iti pun la dispozitie o varietate de modele care sa vina in intampinarea tuturor dorintelor tale. Renovare inspirata!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea