Amenajarea casei

# contructia casei # casute cochete # casute mici #casute #amenajare casa

Casute mici si cochete! Cum arata cele mai mici case, desprinse parca din basme

Iti amintesti de casutele mici din povesti? Aveau un farmec aparte si, cu siguranta, toti ne-am dorit macar o data in viata sa locuim intr-o casuta precum cea a piticilor din Alba-ca-Zapada sau in casuta din turta dulce din basmul Hansel si Gretel, ori chiar casuta bunicutei din Scufita Rosie. Pentru unii, aceste dorinte au devenit realitate. Iata care sunt cele mai micute si mai cohete casute in lume ce ne amintesc de basmele copilariei.

Casuta cocheta de doar 18 metri patrati din Idaho, SUA

Casuta din imagine este mica dar cocheta. Masoara doar 18 metri patrati, insa are toate utilitatile necesare. Casuta a fost contruita de arhitectul Macy Miller in urma cu cativa ani, cand trecea printr-un divort dificil. Pentru construirea casutei ce pare desprinsa din povesti, Macy Miller a cheltuit 11,400 de dolari. Acum, arhitecta locuieste in casuta de doar 18 metri patrati alaturi de actualul sot, bebelusul lor si un caine din rasa Great Dane.

Cabina din Yolo, California

In Yolo, California poti gasi una dintre cele mai mici casute din lume. Cabina din Yolo a fost contruita intr-un vechi turn de apa. Partea principala a cabinei este construita la distanta de pamant, pentru a permite aerului sa circul in zilele caniculare. Aceasta este sustintua de grinzi, pentru a putea fi deplasata daca se doreste.

Cabana in stil Victorian, New York

O femei a transformat o cabana de vanatoare intr-o casuta mica si cocheta, amenajata in stil Victorian. Desi micuta cabana nu are o baie sau o bucatarie, are tot confortul de care poti avea nevoie: o terasa mica, un pat suficient de mare pentru doua persoane si spatiu de relaxare. In plus, cartile nu lipsesc din aceasta casuta mica. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Casuta de pe lac, Toronto

Casuta de pe lac, din Toronto, are o singura camera iar cei mai multi pereti sunt din sticla. Ideea i-a venit unui arhitect ce a dorit maximizarea spatiului disponibil. Casuta poate fi personalizata in functie de nevoile fiecarei persoane putand deveni un dormitor sau doar un spatiu de joaca ori de relaxare. Avantajul acestei casute cochete este ca poti admira natura in toata splendoarea ei, la orice ora din zi si din noapte.

Cabina din padure, Finlanda

In Finlanda se spune ca ai voie sa construiesti o casuta mica, orinde, daca aceasta nu depaseste dimensiuniele de 9-12 metri partati (in functie de regiune).

In 2010 un designer si-a dorit sa-si construiasca propia casa. In timp ce practica hobbyul lui preferat, designerul a gasit locul perfect pentru a constui propia casuta. Constructia casutei a durat doar doua saptamani, insa rezultatul este unul de poveste. Cine nu si-ar dori o casuta de vacanta ca aceasta, unde sa poata evada la final de saptamana?

Micuta casa din Canada

In 2012 un cuplu a decis sa contruiasca propria casa dintr-o remorca. Zis si facut! Acum cei doi locuiesc de ani buni in micuta casa care pare desprinsa din povesti. Mai mult, aceasta poate fi mutata oriunde, asadar pot pleca linistit in vacanta, cu intreaga casa dupa ei.

Casute panouri, Slovenia

Oamenii fara locuinte sunt o problema pentru multe tari din intreaga lume. Pentru a pune punct acestei probleme, un arhitect a venit cu ideea de a construi casute mici in panourile publicitare de pe marginea drumurilor.

Casutele, desi sunt mici, au doua camere, o bucatarie, un spatiu pentru birou, un pat cu spatiu de depozitare sub el si o baie.

Desi nu au fost insa contruite si sunt doar in faza de proiect, casutele cochete dintre panourile publicitare reprezinta o ideea buna, ce poate fi pusa in practica in intreaga lume!

Surse foto: lolwot.com, today.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului