Amenajarea casei

#casa minimalista #casa florilor # design casa #amenajare casa #case de lux

Casa florilor: lux in stil minimalist

Modern, elegant si foarte comod. Este visul oricarui om atunci cand vine vorba de propria-i casa. Iata o resedinta privata aflata intr-una dintre suburbiile orasului Lima, din Peru, care imbina cu succes toate aceste caracteristici.

"Casa Florilor" a fost proiectata de firma de constructii Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos, una dintre cele mai mari in domeniu din Peru. Imobilul poarta aceasta denumire tocmai pentru ca este o casa plina de lumina si culoare, inconjurata de gradini cu multe flori.

Casa insasi arata practic ca o adevarata gradina. Situata pe trei nivele care comunica intre ele pe inaltime prin intermediul unor spatii deschise, locuinta este plina de plante multicolore care ii dau viata.

Casa se bazeaza pe un concept minimalist, sticla, transparentele numarandu-se printre caracteristicile cheie care fac din ea un spatiu foarte prietenos.

Gradinile care o inconjoara creeaza un habitat echilibrat, potrivit cu scopul in care locuinta a fost creata: acela de relaxare. Incaperile spatioase, cu pereti din sticla, ofera perspectiva asupra imprejurimilor. Tavanul partial din sticla le lasa proprietarilor sansa de a admira la orice ora din zi si din noapte cerul curat. Peste tot, plante mereu inflorite guverneaza atmosfera.

Spatii sociale precum livingul, sala de mese sau bucataria sunt integrate terasei in aer liber. Acestea comunica si cu zona centrala mare de la subsol, care beneficiaza si ea de o multime de aranjamente florale.

Acoperisul retractabil din policarbonat transparent este o alta caracteristica esentiala a acestei constructii. Practic, o mare parte a locuintei se poate transforma intr-o terasa deschisa printr-o singura apasare de buton. Un avantaj deosebit al aceste cladiri este ca ea a fost proiectata astfel incat sa o faca foarte racoroasa vara si foarte calduroasa iarna, in ciuda numerosilor pereti din sticla.

Gradina care inconjoara cladirea este mare si foarte eleganta. Si aici, de jur imprejur, sunt o multime de plante exotice menite sa infrumuseteze si sa aduca un plus de stil acestui colt de rai. Terasa de pe acoperis are si ea un spatiu suplimentar de relaxare, dotat cu piscina si cu un gratar.

Sursa foto: homedsgn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare