Amenajarea casei

#casa confortabila #amenajare casa #chirie

Casa, dulce casa: Cum sa te simti confortabil cand stai in chirie

Pune-ti muzica preferata, fa o baie fierbinte si bucura-te de un pahar de vin rosu. Trei sugestii nimerite pentru a te relaxa acasa dupa o zi grea la birou. In acest mod reusesti sa iti relaxezi muschii si mintea pentru a intra intr-o stare de bine si sa te bucuri de momente care te fac sa zambesti.

De altfel, locul in care locuiesti iti influenteaza mintea si sufletul. De aceea, incearca sa iti creezi un mediu confortabil si personalizat chiar daca stai in chirie. Cum stii ca locuinta in care traiesti nu este potrivita personalitatii tale? Daca ai insomnii, esti agitata, dormi suficient in timpul noptii, dar te trezesti obosita, nu iti face placere sa te intorci in casa pot fi semne ca nu iti prieste mediul in care locuiesti.

Poti sa schimbi acest lucru daca te hotarasti ca a venit momentul sa iti pui amprenta personala asupra locuintei. In articolul de mai jos iti prezentam cateva modalitati de reimprospatare a energiei din casa.

Cat mai multa lumina

Designerii de interior pun accentul pe iluminarea naturala a locuintei. Lumina provenita de la soare poate crea un spatiu odihnitor, relaxant, care creste buna dispozitie. Mai mult decat atat, lumina naturala adauga dimensiune spatiului si pune in evidenta piesele de mobilier. Incearca pe cat posibil sa lasi razele soarelui sa intre in casa pe tot parcursul zilei. Vei observa instant diferenta!

Reimprospateaza-ti locuinta

Este perioada virozelor, iar raceala poate sa fie o constanta neplacuta in viata ta pe timp de iarna. Ingrijeste-ti sanatatea si asigura-ti in casa un aer cat mai proaspat. Deschide geamurile larg, chiar daca e frig.

Dupa ce te-ai intors din oras, zece minute sunt suficiente pentru a lasa aerul curat sa circule in incapere. Altfel, un purificator de aer este o solutie excelenta. Nu doar ca previne igrasia, mirosul statut din casa sau cel de fum de tigara, dar iti imbunatateste si sanatatea.

Ordinea este esentiala

Poate ai auzit de metoda Kon Mari. Initiatoarea acesteia, Maria Kondo, este de parere ca un spatiu minimalist, fara prea multe obiecte, te echilibreaza psihic. Cum poti face asta? Incepe prin a-ti da seama clar care este stilul de viata potrivit tie! Apoi, ocupa-te efectiv de organizarea obiectelor din locuinta. Scapa de tot ce este inutil si pastreaza doar acele lucruri care iti provoaca bucurie. Inainte de a-ti arunca lucrurile, multumeste-le pentru ca si-au indeplinit scopul pana in acest moment. Ordoneaza dupa categorii: haine, carti, hartii si lucruri sentimentale. Acum nu mai ramane decat sa actionezi si sa te bucuri de rezultatul final.

Flori, cat mai multe flori

Florile sunt cheia fericirii! Un apartament decorat cu plante iti bucura spiritul si iti creste energia. Alege sa cumperi vaze diferite pentru a le umple cu flori proaspete. Cele in ghiveci sunt o optiune excelenta, dar ai grija atunci cand le achizitionezi sa le ingrijesti corect. Poti sa iti decorezi balconul, daca suprafata acestuia iti permite, cu ghivece de flori care rezista si la temperaturile scazute. O masuta cu feronerie vintage si doua scaunele delicate pot reprezenta coltul din casa in care sa te regasesti sau in care sa iti gasesti inspiratia.

Accesorizeaza

Un covor nou schimba complet sufrageria. In 2020, covorele in stil persan sunt la mare cautare, in culori si forme variate. Decorarea camerei este esentiala pentru a crea o atmosfera placuta. Incearca sa asortezi covorul cu draperiile pentru mai multa coerenta si echilibru vizual. Acopera canapeaua, dar si patul din dormitor, cu paturi pufoase, de diferite culori. Rezultatul o sa iti placa cu siguranta!

Chiar daca momentan stai in chirie si ai cateva bariere in ceea ce priveste amenajarea interioara, amprenta personala este esentiala pentru a te simti acasa. Nu uita in schimb ca acasa este un sentiment, iar modul in care te raportezi la mediu face diferenta. Da-ti frau liber imaginatiei si bucura-te de confort si energie pozitiva in locuinta ta!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea