Amenajarea casei

#casa iaht # design casa #stil design #amenajare casa #design interior #case de lux

Casa care seamana cu un iaht

Sa fie vila, sa fie iaht... Destul de greu de spus atunci cand privesti aceasta cladire spectaculoasa de la periferia Madridului. Cert este ca arhitectii exact asta s-au dorit: un imobil-iaht, care sa ii faca pe proprietari sa simta fiorii marii.

Vila-iaht a fost construita de un celebru studio de arhitectura din Spania, in Somosaguas, o zona rezidentiala de lux aflata in nord-estul Madridului, care s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani. Fotbalisti precum Cristiano Ronaldo sau Zapatero, dar si o multime de artisti au casa in aceasta regiune de lux.

Cladirea din imagini a fost construita imbinand arhitectura moderna, contemporana, cu stilul futurist. Inca de la prima vedere casa arata in mod clar intentiile constructorului, pornind de la dominanta curbelor stilizate si a formelor indraznete, care intra in armonie cu natura inconjuratoare, dar pastrand in acelasi timp un caracter clar si modern.

Sursa foto: archdaily.com

Formele orizontale se suprapun, creand o cladire stratificata care pare sa iasa din pamant, ca o formatiune naturala. Fatada este acoperita cu o un material inchis, texturat, care completeaza analogia cu natura.

Desi este o cladire cu doua etaje, ea dispune de trei niveluri, intrucat are si un demisol extrem de generos.

La acest nivel se afla zona de divertisment, cu o sala de jocuri, o sala de masaj, o crama, o sala de sport si una de proiectii cinematografice.

La parter a fost amenajata locuinta propriu-zisa, cu dormitoare cu bai private, living, bucatarie si o sala de mese.

Tot aici, constructorul a proiectat si un birou si o piscina uriasa, partial acoperita.

Intreg etajul superior este format dintr-un atelier de pictura, aflat sub un plafon lung, curbat, un iluminator urias care ofera si cele mai bune perspective asupra peisajului din zona.

Spatiile sunt deschise, fara coloane care ar putea modifica fluiditatea traficului, iar pentru a imbunatati acest aspect continuu au fost folosite materiale extrem de usoare.

Podelele sunt acoperite cu gresie si faianta de culoare alba, iar baile au finisaje din aluminiu de culoare alba.

Sursa foto: homedsgn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare