Amenajarea casei

#amenajarea casei #decor #caramida #stil design #decor rustic #caramida aparenta #decor cu caramida

Caramida aparenta, un material decorativ pentru o locuinta moderna

Caramida aparenta este un tip de finisaj modern cu o functie decorativa importanta atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare.


Unde poate fi folosita caramida aparenta

Caramida aparenta este un tip de finisaj folosit intr-un numar mare de amenajari. In exterior, caramida aparenta se foloseste la placarea unor fatade, garduri, ziduri, terase. In interior, caramida aparenta poate personaliza peretele de deasupra blatului de bucatarie, semineul din living room, peretii din mansarda, crama personala etc.


Rolul decorativ al caramizii aparente

Caramida aparenta se foloseste in primul rand datorita rolului ei decorativ. Acest tip de material este disponibil intr-o gama variata de culori si dimensiuni, permitand integrarea in spatii amenajate in diverse stiluri.

Principalul stil decorativ in care se regaseste caramida decorativa este stilul rustic. Peretii din caramida aparenta sunt o alegere inspirata in case de vacanta, cabane, case de la tara etc. In astfel de proiecte se pot folosi caramizi aparente cu aspect invechit.

Caramida decorativa poate fi folosita in constructii independente sau alaturi de alte materiale de constructie: sticla, otel, lemn. Astfel de combinatii creeaza constructii inedite, cu un aspect modern si atractiv.


Rolul functional al caramizii aparente

Caramida aparenta protejeaza peretele impotriva umezelii. Caramizile se aplica pe suprafata verticala cu adevizul cu care se monteaza faianta. Lucrarea se usuca in aproximativ 24h, dupa care se face chituirea.

In cele mai multe spatii, caramida aparenta se monteaza fara sa fie nevoie de o substanta cu rol protector aplicata pe suprafata de lucru. Numai in cazul spatiilor poluate se impune adaugarea unei solutii impermeabile pentru protectia placajului.

Caramida aparenta este arsa la temperaturi inalte pentru ca materialul sa aiba o structura consistenta si dimensiuni stabile in timp. Rezistenta lucrarii depinde de suprafata pe care este aplicata caramida. Caramida aparenta nu se monteaza pe tencuieli vechi, suprafete cu vopsea pe baza de ulei sau suprafete denivelate.

Sursa foto: caramida-klinker.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului