Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie cu insula #bucatarie spatioasa

Bucatarii cu insula: 4 designuri din care te poti inspira

Bucatariile cu insula au o traditie veche in strainatate, insa la noi abia de cativa ani au inceput sa fie la moda. Dincolo de tendinte, bucatariile cu insula se dovedesc a fi foarte practice, atat timp cat dispui de spatiu. In cele mai multe cazuri, insulele inglobeaza chiuveta si plita, dar in functie de preferintele tale poti opta si pentru cuptor incorporat in insula.

In functie de spatiul de care dispui, insula poate reprezenta si spatiul de luat masa sau cel putin un bar unde poti lua o gustare. Daca si tu te gandesti sa-ti amenajezi o bucatarie cu insula, urmatoarele designuri ti-ar putea folosi ca sursa de inspiratie.


1. Bucatarie cu insula pentru luat masa

Bucatariile open space, care au deschidere spre living, sunt ideale pentru amplasarea unei insule. Aceasta inlocuieste practic masa clasica, dar indeplineste aceeasi functie. In general, aceste insule sunt ideale pentru 2-4 persoane.


2. Bucatarie cu insula, chiuveta si blat de lucru

Daca ai deja un spatiu pentru luat masa, insula poate constitui un corp de mobilier practic si functional. Mai exact, poate ingloba o chiuveta si un blat de lucru, ideale pentru spalarea si pregatirea alimentelor pentru mancare. In general, este bine sa profiti la maximum de spatiul insulei prin compartimentarea lui cu sertare si rafturi.


3. Bucatarie cu insula 3 in 1

Daca nu ai o bucatarie propriu zisa, poti improviza o chicineta sub forma de insula. In acest caz, insula trebuie sa fie 3 in 1, adica sa cuprinda atat chiuveta, cat si plita si blatul de lucru. Compartimentarea spatiului de sub blat este din nou o solutie geniala pentru depozitarea ustensilelor de bucatarie.

Pentru o bucatarie cu insula ai nevoie si de o hota tip insula, adica hota fixata in tavan, deasupra plitei.


4. Bucatarie cu 2 insule

Nu in ultimul rand, poti opta pentru o bucatarie cu 2 insule, una pentru gatit, iar alta pentru luat masa. Dupa cum vezi, exista o multime de modele de bucatarii cu insule si fiecare dintre ele poate fi personalizata in functie de stilul casei si de cerintele tale.



Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului