Amenajarea casei

# tendinte 2021 #organizare bucatarie #organizare camara #camara #bucatarie #galerie

Bucataria si camara perfect organizate, un must al anului 2021

Potrivit expertilor cheia catre o viata mai simpla si mai usoara este organizarea. De la organizarea timpului, la organizarea spatiului de locuit, totul tine de noi sa ne facem vietile mai usoare si mai frumoase.

 

Iar pentru cei care vor sa aiba un stil de viata sanatos, organizarea bucatariei si a camarii nu le aduce doar o stare de spirit mai buna ci ii si motiveaza sa aiba ambitie si sa reuseasca sa urmeze un stil de viata sanatos.

Primul pas spre organizare – debarasarea bucatariei si a camarii

Primul pas catre o bucatarie si camara perfect organizate este debarasareea acestora. Arunca tot ce nu mai folosesti de la farfurii, cani pahare si pana la oale si tigai. Curata bine rafturile si adauga vesela ramasa in acestea, in locuri bine definite, unde sa ajungi cu usurinta.

Sorteaza apoi alimentele din bucatarie, fie ca este vorba despre condimente, gustari, cereale, etc. Arunca tot ce nu folosesti, toate alimentele care pe care nu vrei sa le mai consumi, dar si pe cele care au expirat. Curata dulapurile bine.

Foloseste containere de depozitare, in functie de nevoi

Pentru o buna organizare este indicat sa folosesti containere de depozitare. Astfel iti va fi mult mai usor sa mentii ordinea si curatenia. Este indicat sa folosesti cosuri de depozitare transparente care te vor ajuta sa vezi si sa ajungi mai usor la alimentele dorite.  

Foloseste cosuri de dimensiuni mari pentru depozitarea alimentelor voluminoase (faina, gustari, cipsuri etc).

Daca aveti copii, iar acestia au propriile gustari, folositi cutii separate si lasati-le pe cele pentru copii intr-un loc in care acestia sa poata ajunge.

Pune cerealele, pastele fainoase, orezul, migdalele, si alte alimente uscate in containere speciale. Astfel le vei gasi rapid, nu exista riscul ca insectele sa patrunda in interiorul acestora si vor rezista mai mult timp. In plus, poti vedea cu usurinta cand este momentul sa mergi la cumparaturi.

Pentru conserve, foloseste rafturi supraetajate, astfel incat sa poti ajunge cu usurinta la cele din spate.

Organizrea frigiderului si a congelatorului

Frigiderul si congelatorul nu trebuie sa scape de marea organizare. La fel ca in cazul bucatariei si a camarii, incepe prin a arunca tot ce nu mai folosesti si tot ce este expirat.

Organizeaza apoi alimentele tot cu ajutorul containerelor de depozitare. In acest fel iti va fi mai simplu sa ajungi la produsele dorite.

Legumele le poti organiza pe categorii in cutii speciale, supraetajate, cu sertar.

Pentru alte alimente poti folosi tavi rotative, astfel sa ajungi cu usurinta si la alimentele din spate. Acest tip de tavi pot fi folosite si pentru condimente, sticle de otet si ulei, etc.

In schimb, pentru congelator poti folosi containere de depozitare care sa desparta sertarele in functie de nevoile tale: legume, carnuri, fructe, etc.

Surse foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare