Amenajarea casei

#ghiveci #brad #plantare #radacini #padure #gradina #ecologisti #pepiniera

Brazii de Craciun la ghiveci: cum ii plantezi in gradina dupa sarbatori

Brazii de Craciun la ghiveci incep sa aiba din ce in ce mai mult succes, mai ales in randul persoanelor care se gandesc la binele mediului inconjurator si vor sa ii replanteze in gradina. Te gandesti si tu sa achizitionezi un bradut la ghiveci pentru Craciunul care se apropie? Iata cum il poti folosi dupa incheierea sarbatorilor de iarna.

Inainte de a ajunge in ghiveci, apoi in magazine, iar mai tarziu in caminul tau, bradul este plantat in pepiniera. Cand atinge inaltimea de aproximativ 1 metru, este scos din pamant si este transplantat intr-un ghiveci. Pe toata perioada sarbatorilor de iarna, brazii la ghiveci pot fi tinuti fara probleme in casa.

In timp ce brazii taiati se usuca foarte repede si sunt aruncati la gunoi dupa sarbatori, brazii la ghiveci sunt mai rezistenti si pot fi replantati in solul din gradina, din curte sau chiar din padure.

Planteaza bradul in gradina

Este indicat sa astepti primavara pentru a realiza aceasta operatiune, altfel exista riscul ca solul sa fie inghetat, iar radacinile bradului sa degere. Daca nu mai poti tine bradul pana la primavara, muta ghiveciul pe terasa, balcon sau intr-o incapere aerisita si racoroasa.

Primavara, dupa ce trece pericolul inghetului, sapa o groapa suficient de adanca si de lata incat sa permita gazduirea sistemului radicular. In general, cele mai multe soiuri de brad prefera sa creasca in plin soare sau intr-o zona semiumbrita. Brazii nu au preferinte majore pentru sol, atat timp cat este bine drenat.

Scoate bradul cu atentie din ghiveciul in care l-ai cumparat, apoi asaza-l in groapa pe care ai sapat-o. Umple groapa cu pamant, taseaza-l usor, apoi uda-l din abundenta. Asigura-te ca bradul sta drept in pamant.

Odata plantat in solul din gradina, bradul de Craciun nu va mai avea nevoie sa fie udat de tine.

 

Pastreaza bradul la ghiveci pentru Craciunul urmator

Daca te gandesti sa achizitionezi un brad la ghiveci pentru Craciunul care se apropie si vrei sa il pastrezi si pentru Craciunul de anul viitor, tot ce trebuie sa faci este sa schimbi ghiveciul cu unul mai mare. Pe masura ce trece timpul, bradul isi dezvolta tot mai mult radacinile, astfel ca ghiveciul in care l-ai cumparat ar putea deveni prea mic pentru sistemul radicular.

Realizeaza transplantarea bradului de Craciun dintr-un ghiveci in altul dupa sarbatorile de iarna. Trebuie sa acorzi atentie sistemului radicular, pentru a nu distruge radacinile in timpul operatiunii.

Dupa transplantare, bradul de Craciun va trebui udat de fiecare data cand pamantul se va usca. Poti folosi chiar un fertilizator universal pentru a te asigura ca bradul tau va beneficia de toate substantele nutritive de care are nevoie.

Nu este indicat sa pastrezi bradul intr-un spatiu slab aerisit si calduros. Daca vrei sa-i prelungesti viata si sa-i pastrezi coloritul superb, este indicat sa-l tii intr-un loc racoros.

Anual, sute de mii de brazi ajung sa fie aruncati la gunoi dupa sarbatorile de iarna. Alege sa salvezi un brad, replantandu-l in gradina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare