Amenajarea casei

# birou in stil scandinav #amenajare birou #birou

Birou amenajat in stil scandinav: 6 reguli de urmat

Stilul scandinav ofera un mediu relaxant, primitor si productiv deopotriva pentru incaperile locuintei, dar si pentru un aranjament interior la sediul companiei tale. Stilul scandinav este caracterizat prin mobilier compact si multifunctional, lumina naturala, plante, spatiu aerisit, finisaje de lemn si design minimalist.

 

Pentru o persoana care doreste sa se bucure de un spatiu de lucru organizat, stilul scandinav este ideal pentru birou. Descopera toate avantajele acestui stil, afla ce elemente poti introduce in design si care sunt cele mai importante reguli de urmat!

Stilul scandinav: Biroul si piesele compacte de mobilier

In amenajarea biroului in stil scandinav este important ca atat acesta, dar si celelalte piese de mobilier, sa fie compacte si multifunctionale. De exemplu, alege un birou cu finisaje de lemn si cu numeroase compartimente, achizitioneaza un scaun de birou ergonomic pentru a te bucura de confort si de mai mult spatiu de miscare, dar si tabureti cu spatiu de depozitare.

Fiecare dintre acestea te vor ajuta sa pastrezi un spatiu aerisit si organizat deopotriva, astfel incat sa gasesti intotdeauna rapid si facil toate documentele si obiectele de care ai nevoie pentru sarcinile de munca de zi cu zi.

Amplasarea biroului: Spatiu si lumina

Bucura-te de o energie pozitiva pe tot parcursul programului de munca datorita unei pozitionari corecte a biroului. Pentru stilul scandinav este necesar sa amplasezi piesa de mobilier cat mai aproape de o sursa naturala de lumina, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, atunci alege becuri cu tonuri neutre deoarece acestea imita cel mai bine lumina naturala.

Paleta cromatica: Nuante neutre, pastelate si deschise

Deoarece stilul scandinav are drept caracteristica de baza un mediu spatios si organizat, piesele de mobilier: precum biroul si alte spatii de depozitare, canapeaua sau scaunul, se recomanda a avea finisaje in tonuri deschise si pastelate: roz, albastru sau verde deschis, liliac pal, bej sau nuante neutre: gri, alb si negru.

Geometria: Organizarea corecta a biroului

Stilul scandinav pune accent pe linii drepte, pe forme geometrice si pe simetrie, asa ca este important sa organizezi biroul, spatiile separatoare de deopozitare, scaunul si celelalte decoratiuni intr-un design armonios si geometric. Aceasta pozitionare a mobilierului va energiza puternic locul de lucru.

Plantele: Colt de natura si productivitate

Plantele joaca un rol extrem de important pentru stilul scandinav deoarece acesta pune accentul pe frumusetea naturii, dar si pe sentimentul de libertate pe care-l ofera aceasta. Astfel, alege o planta pentru un coltisor al biroului tau, iar in cazul in care acesta este de dimensiuni reduse, poti opta pentru o planta inalta pe care sa o pui in apropierea ta. Printre cele mai indragite specii care vor oferi biroului tau un aspect natural si minimalist sunt:

Monstera, Polka Dot, palmierul Areca, Bonsai, Ficusul de cauciuc, Crinul Pacii, Iedera englezeasca, Planta Paianjen, Aloe Vera, Aucuba, numeroase tipuri de cactus si alte plante succulente.

Covorul si accesoriile pentru scaun: Eficienta si coonfort

Termenul „hygge” face parte din vocabularul scandinav si inseamna „confort, relaxare, destindere”. Ei bine, o alta regula de la care nu trebuie sa te abati este cea in care iti creezi un spatiu confortabil de lucru, astfel incat energia ta sa fie maxima si pozitiva pentru o perioada lunga de timp! Alege un covor moale pe care sa calci, accesorii: perne pentru sezut, gat si spate sau suport de picioare, suport pentru cani si pahare astfel incat sa ai intotdeauna biroul curat etc.

Stilul scandinav ofera un spatiu de lucru aerisit, productiv si relaxant. Poate fi asortat cu majoritatea amenajarilor interioare si, cu siguranta, vei reusi sa-ti organizezi toate documentele datorita spatiilor de depozitare si sertarelor acestuia. Alaturi de elementele esentiale ale stilului scandinav, este indicat sa personalizezi biroul cu variate obiecte si elemente decorative care te binedispun!

Sursa foto: unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului