Amenajarea casei

#banda adeziva #reparatii casa #utilizare banda adeziva

Banda adeziva: 10 intrebuintari interesante in casa

Banda adeziva este indispensabila in orice casa si are o multitudine de intrebuintari, care le depasesc pe cele evidente. Cum poti folosi banda adeziva in mod practic si creativ in jurul casei, afla in continuare!

1 Indeparteaza scamele de pe haine. In situatia in care nu ai la indemana o rola pentru indepartarea scamelor, poti folosi cu incredere o bucata de banda adeziva. Infasoara banda adeziva in jurul uneia dintre palme, cu partea lipicioasa la exterior. In continuare, nu iti ramane decat sa rulezi banda adeziva de hainele pline de scame pana cand le indepartezi in totalitate.

2 Repara furtunul unui aspirator. In situatia in care furtunul aspiratorului tau prezinta o fisura, poti remedia rapid problema cu ajutorul unei bucati de banda adeziva.

3 Prinde mustele nesuferite. Iti amintesti capcana pentru muste sub forma de benzi verticale lipicioase? Poti folosi o solutie similara pentru a scapa de nesuferitele insecte, atunci cand vrei sa eviti aplicarea spray-urilor insecticide. Nu trebuie decat sa tai cateva fasii lungi de banda adeziva si sa le agati intr-un colt al incaperii, unde nu exista riscul sa te lipesti si tu de ele.

4 Creeaza Post-it-uri eficiente. Post-it-urile care nu se lipesc asa cum ar trebui iti pot da batai de cap. Nu si atunci cand pe spatele lor se afla o bucata de banda adeziva. Poti folosi banda dublu adeziva, lipind pe una dintre fetele acesteia foile pentru notite.

5 Repara o rama foto. Daca suportul pe care o rama foto se sprijina nu mai este stabil, afla ca il poti fixa cu ajutorul unei bucati de banda adeziva.

6 Intareste coperta unei carti. Tomurile vechi, aflate in familia ta de generatii intregi, se pot deteriora in timp, in urma utilizarii intense. Pentru a le prelungi viata, le-ai putea intari cotorul si coperta cu banda adeziva, lipind eventualele bucati desprinse.

7 Creeaza o coperta interesanta. Tot unei carti, pe care o porti adesea cu tine, ii poti crea o coperta suplimentara pentru a o feri de deteriorare. In acest sens, banda adeziva transparenta este cea mai indicata. Foloseste hartie groasa, decupata astfel incat sa acopere cele doua coperti ale unei carti, pe care lipeste-o de cartea propriu-zisa cu banda adeziva.

8 Impacheteaza un cadou. In locul hartiei standard de impachetat cadouri, poti folosi banda adeziva transparenta. Dupa ce aplici banda pe intreaga suprafata a cutiei in care se afla cadoul, o poti decora cu panglici, funde sau orice va transforma darul intr-unul cu aspect cat mai placut si fantezist.

9 Inlocuieste temporar o tigla desprinsa de pe acoperis. Ca solutie imediata, pana cand vei adauga o tigla noua, poti inlocui una desprinsa cu o bucata de placaj de dimensiunile potrivite pe care o vei fixa cu banda adeziva. Banda va asigura izolatia necesara impotriva ploii pana cand vei reusi sa inlocuiesti tigla lipsa.

10 Fixeaza un geam spart. Inainte de a indeparta sticla sparta a unei ferestre, lipseste doua fasii de banda adeziva pe cele doua diagonale ale geamului. In acest fel, te asiguri ca nicio bucata de sticla nu se va desprinde, riscand sa determine un accident nefericit.

Sursa foto: mnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea