Amenajarea casei

# idei de amenajare casa #amenajare casa #design interior

Baie si spalatorie in aceeasi incapere? Idei de amenajare din care sa te inspiri

Lipsa de spatiu din locuinta te va face sa gasesti metode cat mai practice de a face loc pentru toate lucrurile de care ai nevoie. Unul dintre spatiile cel mai complicat de organizat este cel in care vrei sa pui in aceeasi incapere baia si spalatoria de rufe. Nimic nu este insa imposibil si cu un plan bine pus la punct si cateva idei inspirate pentru a depozita restul lucrurilor din jur, vei reusi sa le imbini cu succes atat din punct de vedere estetic cat si al functionalitatii.

Masina de spalat sub blatul din baie

Atunci cand ai o casa de dimensiuni mici, este important sa gasesti solutii practice pentru a face cat mai mult loc. Poti folosi spatiul de sub blatul de la chiuveta din baie pentru a face loc acolo masinii de spalat si uscatorului de rufe. In acest fel, ai la indemana si un loc in care poti pune rufele murdare si produsele de spalat si alte obiecte pe care le folosesti in fiecare zi. Cand vrei sa ai si mai mult loc in baie, poti sa investesti intr-o masina de spalat care are si uscator de rufe incorporat.

Locuri de depozitare pe perete

Pentru a face loc in baie, foloseste cat mai mult loc de pe pereti. Poti prinde cateva carlige pe perete in care sa agati uscatorul de par sau placa de intins parul. In cazul in care ti se pare ca toate aceste obiecte agatate pe peretii din baie nu arata atat de bine din punct de vedere estetic, ia in calcul si varianta de a prinde de perete cosuri decorative, in care poti tine toate obiectele de care ai nevoie in baie, inclusiv detergentul de rufe si balsamul. Rafturile sunt alte solutii practice, folosite in baie. Poti prinde rafturile deasupra chiuvetei din baie, pe care vei putea depozita foarte multe obiecte pe care le folosesti zi de zi.

Rafturi de sine statatoare

Atunci cand nu vrei sa gauresti peretii sau nu ai cum sa faci acest lucru, mai ales atunci cand stai cu chirie, cea mai buna solutie de depozitare pentru baie o reprezinta rafturile simple, de sine statatoare. Alege rafturi care nu sunt asezate direct pe podea pentru ca acestea sa nu fie distruse de apa si care sunt confectionate din materiale rezistente la apa si aburii care se formeaza in baie.

Pentru o baie mica mai poti opta pentru un mic raft pe roti, pentru ca va fi nevoie de multe ori sa il muti dintr-o parte in alta. Pe acesta poti aseza produsele cosmetice in partea de sus, iar jos ai putea sa pui produsele pentru spalatul rufelor.

Depozitarea in dulapuri

Dulapurile sunt solutia perfecta pentru baie, doar ca va trebui sa organizezi cat mai bine obiectele pe care le depozitezi aici pentru a le gasi atunci cand ai nevoie. Poti sa instalezi in dulapuri sertare glisante, sau sa folosesti organizatoare din acril ori tavi pentru a avea toate obiectele in ordine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare