Amenajarea casei

#spa #amenajare baie #design baie #baie spa #amenajare baie spa #idei decor baie

Baia spa, un concept din ce in ce mai popular: 4 designuri fabuloase

Baia spa este unul dintre cele mai noi si mai apreciate concepte in materie de design interior. Daca pana acum accentul se punea pe amenajarea bucatariei, a livingului si a dormitorului, de anul acesta interesul designerilor se muta spre baie, un spatiu ofertant, care poate fi transformat intr-un mic colt de rai.

Centrul de interes in baia spa este reprezentat de cada. Aceasta trebuie sa aiba un design cat mai simplu si sa te faca sa uiti de modelele invechite, lipite de perete. In plus, in baia spa un aspect foarte important consta in crearea unei atmosfere relaxante, astfel ca luminile difuze si chiar monitoarele LED pot fi amplasate in locuri cheie.

1. Perete din piatra naturala si mini semineu

Daca esti tentat sa iti amenajezi o baie spa, te poti inspira dintr-un design modern, in care unul dintre pereti ramane acoperit cu piatra naturala, iar altul este decorat cu placi de faianta care la randul lor imita piatra naturala. Cada cu design curbat este amplasata in mijlocul baii, insa atentia este captata de ecranul LED montat in colt, dar si de mini semineul artificial integrat in perete.

2. Vedere spectaculoasa spre metropola

Un alt element specific baii spa consta in posibilitatea de a oferi o vedere spectaculoasa fie spre oras, fie spre natura. Cum de multe ori este imposibil sa iti construiesti geamuri mari la baie, care pe deasupra sa-ti ofere vedere spre forfota orasului, o solutie mult mai practica si la indemana este sa decorezi unul dintre pereti cu tapete mari, care surprind imagini uluitoare.

3. Culori calmante

Culorile joaca un rol important in crearea unei atmosfere spa in baie, iar printre cele mai potrivite nuante se numara tonurile de maro. Melanjul de maro inchis, maro deschis, poate si bej iti confera o stare de calm si te ajuta sa te relaxezi dupa o zi grea la serviciu.

Sigur ca nu ar trebui sa te opresti doar la maro. Albul este foarte relaxant, la fel si tonurile de albastru, verde si lavanda.

4. Refugiu in jungla

Nu in ultimul rand, intr-o baie spa ar trebui sa se regaseasca cel putin o planta naturala. De fapt, si mai bine ar fi daca ai putea amenaja un colt de baie doar cu plante exotice. Experienta spa va fi una uluitoare.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului