Amenajarea casei

#decoratiuni baie #mobilier baie #baie #obiecte sanitare

Baia, oaza de relaxare: 7 decoratiuni must have

La sfarsitul unei zile stresante la birou, baia se poate transforma cu usurinta in oaza ta de relaxare! Iti doresti propriul centru spa la tine acasa? Iata care sunt decoratiunile care ar trebui sa isi gaseasca locul in sala ta de baie!

1 Buretele natural si sapunul pe sfoara

Baia ta se va transforma instant intr-un spatiu destinat relaxarii daca vei aduce in interiorul sau un burete natural si un sapun legat cu sfoara, ambele elemente cu parfum vintage. Un burete de baie de acest tip poate fi achizitionat de la raionul cu produse pentru bebelusi. In ceea ce priveste sapunul pe sfoara, acesta poate fi cumparat din magazinele de specialitate - incearca-le pe cele care comercializeaza produse naturale.

2 Perdea de dus cu falduri

Pentru un plus de originalitate, ai putea opta pentru o perdea de dus neconventionala. In acest sens, o idee ar putea fi cea cu falduri, intr-o combinatie relaxanta de culori (nuante pale de verde si albastru , spre exemplu). In cazul in care nu gasesti un astfel de model in comert, poti realiza acest tip de perdea pe comanda. Important este ca alegerea ta sa fie in concordanta cu stilul baii si sa contribuie la starea de relaxare pe care urmaresti sa o obtii.

3 Cantar de baie

Pentru a-ti tine greutatea sub control, dar si pentru a da o nota de inedit si vintage baii tale, ai putea insera in interiorul acesteia un cantar de baie retro. Cauta-l in magazinele de antichitati sau la targurile de specialitate.

4 Saci pentru rufe

Tot pentru o baie cu parfum vintage, care iti va aminti de copilaria petrecuta la bunici sau de accesoriile vechi din sala de baie a parintilor, ai putea apela la plasarea unor saci de rufe, din material textil, pe o bara metalica (in situatia in care spatiul ti-o permite). In acest caz, de efect vor fi si accesoriile cu care vei completa decorul: un calorifer de fonta, perii de lemn agatate de bara metalica si manusi colorate de plastic. Toate acestea vor crea o atmosfera familiara, retro si chic, in acelasi timp.

5 Obiecte de depozitare personalizate

Adu in sala de baie obiecte de depozitare - cutii, borcane etc. - personalizate, care sa te ajute sa te relaxezi. Poti incerca unele in culori puternice si diverse, pentru un strop de veselie, sau dimpotriva, containere in nuante pastelate. Interesante sunt si vasele cu desene sau modele grafice, printre altele.

6 Mobilier din lemn

Starea de relaxare poate fi indusa si prin prezenta unor obiecte din lemn natural. Cea mai accesibila varianta este cea a pieselor de mobiler din lemn - pentru a nu acapara intreaga baie, ai putea plasa un dulapior sub chiuveta, spatiu ideal de depozitare a substantelor de curatat, sau un dulapior de cosmetice si prosoape . Imbina elementele din lemn cu cele specifice baii: placile ceramice, lucioase, care reflecta lumina.

7 Morman de prosoape

O multitudine de prosoape mari si moi te vor trimite imediat cu gandul la un centru spa, unde relaxarea primeaza. Plaseaza un astfel de morman cat mai la vedere si asigura-te ca ai cateva prosoape pufoase la indemana, pentru a te infasura in ele la iesirea din cada de baie.

Sursa foto: housetohome.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare