Amenajarea casei

#avantaje #calorifere #dezavanaje #calorifer fonta #calorifer aluminiu #calorifer otel

Avantajele si dezavantajele caloriferelor din aluminiu, fonta sau otel

Randamentul si rezistenta caloriferelor atat de necesare in sezonul rece variaza, in principal, in functie de materialele din care ele sunt construite. Pentru ca nu poti face compromisuri in privinta confortului tau termic, alegerea celui mai bun tip de calorifer pentru casa ta este extrem de importanta, asa ca nu o face la intamplare.

Iar ca sa te ajutam sa iei decizia cea mai buna pentru tine, ti-am pregatit cateva avantaje si dezavantaje pentru caloriferele din aluminiu, fonta si otel, cele mai populare sortimente de pe piata instalatiilor de incalzire.


Caloriferele din aluminiu

Acest tip de calorifere se regaseste in foarte multe case, gratie calitatilor oferite utilizatorilor. Perioada lor de garantie este destul de mare (pana la 20 de ani!), sunt usoare, nu ruginesc, au preturi accesibile si consuma mai putin agent termic decat alte calorifere, deoarece se incalzesc mai repede. Unde mai pui ca aspectul lor placut se potriveste tuturor interioarelor moderne?

Pe de alta parte, caloriferele din aluminiu vin si cu o serie de dezavantaje, fata de cele din fonta, de pilda. Acestea se pot deforma cu usurinta daca sunt lovite, se racesc imediat daca nu primesc agent termic, sunt zgomotooase si au nevoie sa fie aerisite periodic, altfel nu se mai incalzesc corespunzator.


Caloriferele din fonta

Daca doresti sa achizitionezi calorifere care sa-ti fie alaturi o viata intreaga, opteaza pentru cele din fonta. De departe cele mai rezistente (au o garantie de peste 30 de ani), aceste calorifere incalzesc incaperea pe cea mai extinsa raza de actiune, pastreaza temperatura in interior si emana caldura chiar si dupa intreruperea furnizarii agentului termic, nu au nevoie de aerisire si rezista excelent in fata socurilor mecanice.

Dezavantajul principal al caloriferelor din fonta este pretul foarte mare, caruia i se alatura dimensiunea considerabila, dificultatea de manevrare, consumul sporit de agent termic si curatarea dificila.


Caloriferele din otel

Pentru ca au o inertie termica scazuta, calorifere din otel se remarca prin capacitatea lor de a distribui cu rapiditate caldura intr-o incapere. Greutatea scazuta le face usor de manevrat, forma lor redusa in dimensiuni le da si un farmec estetic, iar pretul este accesibil tuturor categoriilor de utilizatori.

Pretul scazut vine insa si cu un revers al medaliei: unii producatori folosesc materiale de proasta calitate. Garantia este de doar 5-10 ani, iar elementii se pot infunda rapid, din pricina reziduurilor din apa.



Sursa foto: sbh-products.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare