Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #mobilier casa #mobilier anii `60 #mobilier retro

Amenajeaza locuinta cu mobilier in stilul anilor '60

Iti doresti sa iti mobilezi locuinta in stilul anilor '60 sau sa adaugi o nota retro casei tale? Noi iti propunem cateva idei de decorare a casei tale, care sa te transpuna intr-o perioada in care totul se petrecea mult mai incet.

Perdele cu motive florale indraznete, dulapuri albe, canapele cu picioare metalice si subtiri si multe alte obiecte clasice de mobilier au reprezentat accesoriile care decorau casele in anii '50 si '60. Aceste obiecte erau colorate foarte frumos si concepute intr-un stil neutru, putand fi folosite pentru orice incapere a casei.

Masutele de cafea, fotoliile confortabile si dulapurile incapatoare erau parte a acelei perioade. Cu cateva mici modificari, se mai folosesc si acum in designul interior.

Stilul de decor retro al anilor '60 este un stil nemuritor, potrivit pentru orice locuinta, atat traditionala, cat si moderna.

Mobila pentru fiecare camera

Mobilierul elegant, cu picioare subtiri, din lemn sau metal este emblema anilor '60 in materie de design interior. Exista piese de mobilier universale, pe care le poti incorpora cu succes in orice incapere a casei.

Canapelele si fotoliile din piele sunt alte embleme ale anilor '60. De asemenea, culorile puternice, care infrumusetau tapiseriile sunt reprezentative pentru stilul retro.

Scaune si canapele

Scaunele si canapelele tapisate erau esentiale pentru designul sufrageriei si a camerei de luat masa. Aceste obiecte de mobilier erau foarte confortabile si incapatoare, ideale pentru camerele aglomerate ale locuintei. Materialele de tapiserie in culori si modele indraznete erau reprezentative pentru anii '60. Culorile dominante ale acelor ani erau rosu, alb, negru, portocali, maro si gri.

Masute din lemn

Mesele pentru luat masa sau pentru servirea cafelei erau la mare cautare in anii '60. Realizate din lemn, aceste obiecte de mobilier reprezentau centrul sufrageriei sau al camerei in care se servea masa. Rezistente, elegante si in forme clasice, aceste obiecte de mobilier nu lipseau din nicio locuinta.

Lemnul in culori clasice era si un agent neutru pentru culorile stralucitoare ale materialelor folosite la tapisarea canapelelor si scaunelor.

De obicei, mesele pentru luat masa erau de forma rotunda sau dreptunghiulara, cu picioare subtiri, iar deasupra cun un geam de sticla pentru protectie. Se potriveau foarte bine cu dulapurile din lemn, podelele si tavanul. Si masutele pentru cafea erau realizate din lemn masiv, insa lucrat foarte fin. De obicei, masutele pentru cafea erau mai joase si se completau cu culorile din incapere.

Dulapuri

Dulapurile si cutiile din lemn erau unele dintre cele mai populare obiecte de mobilier din anii '60. Chiar daca erau din lemn, aceste obiecte de mobilier erau vopsite in diverse culori, cele mai populare erau verde, portocaliu sau crem, care se potriveau cu alte piese de mobilier din dormitor sau sufragerie.

Uneori, dulapurile erau sculptate cu diverse modele, foarte stilate si elegante, care confereau unicitate fiecarei locuinte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare