Amenajarea casei

# bucatarie casa # design casa #amenajare casa #bucatarie

Amenajarea unei bucatarii mari: 3 recomandari

Daca ai la dispozitie o bucatarie de dimensiuni mari, atunci te numeri printre persoanele norocoase care se pot bucura de foarte mult spatiu de lucru, de depozitat si chiar de o zona de dining generoasa. O bucatarie mare poate fi organizata si amenajata in foarte multe stiluri.

Da-ti frau liber imaginatiei si amenajeaza bucataria intocmai asa cum ti-ai dorit dintotdeauna! Ia in calcul dimensiunea totala a incaperii, piesele de mobilier, electronicele, accesoriile si alte elemente importante si gaseste cel mai bun design pentru bucataria ta!

Alege piesele de mobilier

Deoarece apartamentul sau casa ta beneficiaza de o bucatarie mare si spatioasa, vei putea combina piesele de mobilier intocmai cum iti doresti. Daca te hotarasti sa amenajezi o zona de dining in incapere, vei gasi o gama variata de mese pentru bucatarie, dar si scaune de diferite modele si dimensiuni.

Totodata, in locul mesei de dining poti amenaja o bucatarie cu insula in mijloc. Spatiul poate fi folosit atat pentru servirea preparatelor, dar si pentru pregatirea acestora si depozitarea alimentelor de baza.

Chiar daca te bucuri de o bucatarie de dimensiuni mari, tine minte sa pastrezi in aceasta doar obiectele si decoratiunile de care ai cu adevarat nevoie; acestea fiind organizate in sertare, dulapuri si alte spatii de depozitare. In caz contrar, nu vei mai avea la dispozitie o incapere atat de generoasa.

Alege stilul favorit

Deoarece bucatariile mari permit numeroase stiluri de amenajare interioara, poti opta pentru stilul tau favorit, fie acesta minimalist si modern sau traditional, rustic si elegant. Astfel, iata cele mai populare si indragite stiluri pentru bucatarie:

  • Bucataria moderna. Bucataria moderna are un design simplu, neincarcat si care se bazeaza pe functionalitatea pieselor de mobilier, dar si a altor spatii de depozitare. O asemenea bucatarie poate fi realizata si in stilul minimalist sau scandinav.
  • Bucataria vintage. Bucatariile vintage sunt amenajate in culori pastelate si calde, cu piese de mobilier primitoare care emana buna-dispozitie.
  • Bucataria industriala. Bucataria industriala este amenajata in nuante metalice sau cromate, prin insertii brute, precum otel, finisaje de aluminiu, caramida sau ciment.
  • Bucataria rustica. Bucataria rustica sau cea in stil traditional este amenajata cu piese de mobilier din lemn masiv. Bucataria ofera foarte mult confort si un ambient primitor.
  • Bucataria cosmopolita. Bucataria cosmopolita te va invalui de materiale pretentioase si cu piese de mobilier luxoase si elegante, precum lemnul, marmura sau blana.

Alege forma bucatariei

Exista mai multe tipuri de amenajari ale bucatariei, in functie de forma si de pozitionarea pieselor de mobilier. Printre cele mai cunoscute sunt:

  • Bucataria in forma de „U”. Bucatariile au dulapurile, sertarele, aplicele si electrocasnicele aranjate in forma literei „U”, iar spațiul de dining: blatul tip insula sau masa de dining, va fi pozitionat in centrul incaperii. Aceasta amenajare este ideala pentru persoanele care petrec mult timp in bucatarie, alaturi de invitati, la petreceri.
  • Bucataria in forma de „G”. Daca iti place sa folosesti cat mai mult spatiu din bucatarie, iar aceasta sa aiba o suprafata practica extinsa, dar si insula in mijlocul incaperii, atunci opteaza pentru amenajarea in forma de „G”. Este ideala pentru familiile extinse sau cu cel putin 2 copii.
  • Bucataria in forma de „L”. Amenajarea in forma de „L” poate fi aplicata atat pentru bucatariile mici, dar si pentru bucatariile mari, fie acestea idependente sau open-space. Acestea iti ofera mai multa flexibilitate, distractie si relaxare, indiferent daca alegi sa plasezi o insula in centrul incaperii sau nu.

Acum ca ai toate informatiile notate pe hartie: amplasarea pieselor de mobilier, paleta cromatica a incaperii, stilul abordat, electronicele, electrocasnicele si accesoriile, este timpul sa pui planul in practica! Alege modele de calitate si bucura-te de o bucatarie de vis!

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea