Amenajarea casei

#musafiri #sarbatoare #craciun #casa #decor #ornamente #farfurii #tacamuri #masa #aranjare

Amenajarea mesei de Craciun

Pentru fiecare persoana aranjarea mesei de Craciun este foarte importanta, indiferent daca are invitati la masa sau petrece doar alaturi de partenerul de cuplu. Masa trebuie sa arate impecabil. Alegerea decoratiunilor, culorilor predominante si aranjarea acestora nu este deloc atat de usoara pe cat pare. Insa, cu putina imaginatie si ceva rabdare vei reusi sa creezi un mediu ambiant placut.

Daca ai invitat prietenii sau familia la masa in ziua de Craciun, pentru a face o impresie cat mai placuta, opteaza pentru o culoare predominanta alba, urmand ca apoi sa o inveselesti folosind obiecte de ornament in nuante de rosu sau albastru, in functie de preferintele tale si de invitatii pe care ii ai.

1 Alb si albastru pentru prieteni

Albul si albastru creeaza impresia unui castel de ghiata , a apei in mijlocul zapezii sau a unei zile cu cer senin si multa zapada.

Farfuriile simple, albe cu marginea argintie, vor crea impresia unei atmosfere linistite si calme, spre deosebire de cele cu diferite imprimeuri. Pentru a da putina culoare, aseaza intre farfuria mare si cea pentru aperitiv un servetel de culoare albastru inchis.

Servetul se aseaza in mijlocul farfuriei pentru aperitiv. Il poti impaturi, dandu-i o forma dreptunghiulara. Pentru un plus de farmec adauga peste el un ornament argintiu. De asemenea, il poti rula, urmand ca apoi sa-l legi la mijloc cu o funda argintie.

Paharele este bine sa fie din cristal sau imitatie de cristal. Foloseste unele cu picior pentru un plus de eleganta. Daca vei servi mai multe feluri de bautura la masa, vei avea nevoie de mai multe tipuri: pahare mici pentru vodka, pahare potrivite pentru vin si pahare mai mari pentru apa. Aseaza-le in ordine crescatoare, in fata farfuriei.

Pune cadourile pe masa, in dreptul invitatilor. Impacheteaza-le in hartie speciala bleu. Pentru funda poti folosi culoare albastra sau o combinatie de alb cu albastru inchis. Peste cadouri poti aseza globulete argintii si eventual lumanari aprinse albe sau argintii.

Lumanarile le poti aseza si direct pe masa, punand pe langa ele pietricele ornamentale albe sau argintii.

Acestui tip de aranjament i se potrivesc tacamurile de culoare argintie, fara manere de plastic sau lemn.

2 Alb si rosu pentru familie

Aceasta combinatie de culori, este potrivita mai mult pentru mesele organizate doar in familie, alaturi de cei apropiati.

Aranjametul pentru masa alb cu rosu este mai simplu, dar la fel de elegant. In plus, ofera sentimentul unei camin cald, placut si linistitor.

Pentru acest aranjament ai nevoie de farfurii albe si rosii. Cel mai indicat este sa folosesti o farfurie rosie, semi-transparenta peste care sa pui farfurii albe pentru aperitiv si farfurie adanca, daca este cazul.

Servetul se aseaza in mijlocul farfuriei pentru aperitiv. Il poti impaturi, dandu-i o forma dreptunghiulara iar apoi sa asezi peste el un ornament rosu sau argintiu. Totodata, il poti rula, urmand ca apoi sa-l legi la mijloc cu o funda argintie.

Foloseste pahare din cristal sau imitatie de cristal, cu picior. Acestea dau un plus de eleganta mesei festive. Daca vei servi mai multe feluri de bautura la masa, vei avea nevoie de mai multe tipuri de pahare: pahare mici pentru vodka, pahare potrivite pentru vin si pahare mai mari pentru apa. Aseaza-le in partea dreapta de sus a farfuriilor sub forma de triunghi.

Ca ornamente poti pune in mijlocul mesei o lumanare groasa visinie sau rosie in mijlocul unei coronite de brad. Impodobeste coronita cu fundite sau floricele mici de culoare rosie si adauga cateva conuri de brad. Optional poti adauga imitatii de perle, pentru eleganta si rafinament. Mai poti aseza una sau mai multe farfurii rosii cu argintiu in care sa pui portocale curatate de coaja si printre ele trandafiri rosii.

3 Masa in doi

Daca preferi sa iti petreci Craciunul alaturi de persoana iubita, opteaza pentru o combinatie de alb, auriu si argintiu. Acesta combinatie emana o atmosfera romantica, relaxanta si placuta.

Foloseste o fata de masa alba sau alba cu imprimeuri argintii. Ai grija ca imprimeurile sa nu fie mari sau dese deoarece vei crea un decor prea incarcat.

Aseaza pe masa farfurii albe, fara niciun imprimeu, si adauga tacamuri argintii. Pune in farfuria de aperitiv sau cea de ciorba, dupa caz, un servet alb cu mici stelute aurii pe margini, fara a adauga insa alte obiecte decorative peste acesta. Daca nu gasesti un astfel de servet, cumpara unul alb, ruleaza-l si leaga-l cu o funda aurie la mijloc.

Foloseste pahare cu picior si cupa ovala. Pune in ele vin alb, astfel incat sa umpli doar trei sferturi din pahar. Este recomandat ca acestea sa nu aiba niciun fel de imprimeuri.

Pentru a crea ornamentele decorative, ai nevoie de o coronita din ramurele de vasc, fara bobite insa, doua lumanari argintii mai inalte, o lumanare alba potrivita cu un suport de sticla in forma de pahar, insa fara picior, fundite argintii, sirag de margele argintii si globulete de culoarea perlelor.

Pune in mijocul mesei coroita de vasc, impodobita cu funditele argintii si cateva globulete. Aseaza peste ea cu atentie lumanarile argintii si aprinde-le. Ca sa fii mai sigur ca nu vor cadea, leaga-le de coronita cu ajutorul unei sarmulite foarte subtiri. Aseaza apoi suportul in forma de pahar impreuna cu lumanarea alba, aprinsa, in partea dreapta. Pune pe langa aceasta globuletele de culoarea perlelor si siragul de margele.

 

Citeste mai multe articole pe aceasta tema:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea