Amenajarea casei

#amenajarea casei #tangerine tango #mobila portocalie

Amenajarea casei in nuante de portocaliu

Odata cu sosirea primaverii, casa ta poate deveni un spatiu plin de viata si de culoare. O modalitate excelenta de a-ti transforma locuinta intr-un spatiu viu este amenajarea ei in nuante de portocaliu . Descopera tot ce ar trebui sa stii in cele ce urmeaza!

Portocaliul este o culoare indrazneata, fara a fi la fel de agresiva vizual precum rosul. In plus, ofera energie si te ajuta chiar sa fii in pas cu moda in 2012 , culoarea anului fiind desemnata nuanta tangerine tango. Vrei sa iti redecorezi casa in portocaliu? Iata ce ai putea sa faci!
 

Mobila portocalie


O alegere neconventionala, dar foarte interesanta, este mobila in nuante de portocaliu. Te-ai putea opri, de pilda, asupra unor piese de mobilier, ca fotoliile sau sofaua, intr-o astfel de nuanta, asortandu-le unui fundal neutru (gri, spre exemplu). Daca iti doresti sa obtii un efect mai jucaus si indraznet, nu ezita sa combini mobilierul portocaliu cu alte culori vesele si intense. Ai putea insera, asadar, un scaun roz aprins sau o lampa turcoaz, spre exemplu.
 

Accesorii portocalii


Mai usor de inserat in casa sunt accesoriile portocalii. Aceste elemente sunt ideale in incaperile decorate in nuante deschise (alb, crem, bej), intrucat ofera o pata de culoare binevenita. Daca te opresti asupra accesoriilor portocalii la amenajarea casei, ai putea incerca o combinatie de nuante si texturi diferite: mat cu lucios, aspru cu fin etc.
 

Vopsele portocalii pentru pereti


Nuantele de portocaliu pot fi folosite si pentru a da culoare peretilor. Tine cont de faptul ca portocaliul creeaza impresia de caldura, prin urmare ai putea insera o nuanta placuta intr-un spatiu lipsit de lumina naturala. In situatia in care vrei sa folosesti portocaliu intr-o camera bine luminata, ideal ar fi sa te opresti asupra unei nuante deschise, cum ar fi Apricot.

Nuantele de portocaliu pentru vopselele lavabile sunt numeroase, de la cele deschise pana la orange aprins, prin urmare ai toate sansele sa le gasesti pe cele pe care le consideri potrivite in casa ta.

Spre exemplu, portocaliul-morcov este ideal in camera copiilor, fiind o nuanta vesela, si poate fi pusa in evidenta cu succes cu ajutorul unor decoratiuni turcoaz. O nuanta mai deschisa de portocaliu, mai apropiata de bej, poate fi combinata cu elemente verde inchis. Nu in ultimul rand, portocaliul viu poate fi folosit pe post de culoare de accent intr-o sufragerie alba.

Daca iti doresti un efect spectaculos, nu ezita, insa, sa combini portocaliul aprins cu o nuanta la fel de intensa de albastru. Fara sa exagerezi, imbina portocaliu aprins cu albastru regal; ambele nuante pot fi inserate sub forma de decoratiuni, in proportii egale, echilibrand vizual spatiul decorat.
 

Portocaliu in gradina


Portocaliul ofera energie, de aceea nu limita folosirea sa doar la spatiul din interiorul casei! Poti amenaja spatiul de relaxare in gradina folosind cu incredere nuante de portocaliu. La fel ca in casa, portocaliul isi poate gasi locul in piesele de mobilier, decoratiuni si accesorii.

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea