Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #sfaturi practice #aparat radio #alegere aparat radio #tipuri aparate radio

Alegerea unui aparat radio pentru casa

Daca iti place sa-ti incepi diminetile cu o ceasca de cafea si o muzica antrenanta, cumpara un aparat radio pentru bucatarie. Te poti trezi cu o alarma care imita sunetele din natura sau ai posibilitatea sa iei cu tine radioul portabil cu functii multiple.

Iata in continuare cateva tipuri de aparate radio pe care le gasesti in magazinele de electrice si electrocasnice:


Radio cu ceas


Aparatul de radio cu ceas este practic si poate fi folosit in orice incapere, de la dormitor la bucatarie. In ceea ce priveste ceasul, aparatul este dotat cu un displey LED, functie alarma, snooze, sleep timer. Alarma de trezire poate fi selectata dupa dorintele utilizatorului: sunete din natura, radio, melodii. Functia de alarma poate avea resetare la 24 de ore.

Radioul dispune de control de frecventa si antena. La astfel de aparate, sistemul de sunet este de obicei mono si exista in jur de 20 de presetari radio. Functia tuner poate fi de tip FM, MW, Acord digital, FM Stereo, LW, in functie de aparat. Un aparat radio cu ceas costa in jur de 150 lei.


Radio cu functie tripla


Exista aparate radio cu ceas si lumina ambientala, care poate fi reglabila pe aproximativ 20 de nivele. Lumina ambientala indeplineste cea de-a treia functie a aparatului si poate fi folosita ca lampa de citit.

Un alt aparat cu functie tripla este radioul cu ceas si termometru. Aparatul este destinat uzului in calatorii, camping, drumetii etc. Utilizatorul are posibilitatea sa asculte radio sau poate conecta un MP3/MP4 player la o intrare AUX pentru a asculta muzica preferata. Display-ul aparatului radio afiseaza ora, data si temperatura. Tunerul aparatului este de tipul AM/FM. Un radio cu ceas si termometru costa in jur de 90 lei.


Radio clasic


Varianta cea mai simpla de radio este cea clasica. Aparatul dispune de difuzor si poate avea functii de bass reflex, iesire casti, dynamic bass boost. Tunerul unui radio clasic este de tipul FM, MW, LW. Puterea unui radio clasic este 300 cW RMS.

Radiourile clasice sunt aparate portabile care pot functiona cu baterii timp indelungat. Un astfel de radio poate avea autonomie de 300 de ore.


Radioul eco


Pentru protejarea mediului si un consum mai mic de energie, opteaza pentru un radio fabricat din materiale ecologice. Un astfel de aparat poate avea carcasa de bambus, are un consum redus de energie in modul standby si dispune si de ceas. Un radio din materiale ecologice costa in jur de 300 lei.


Radio pentru baie


Multa lume isi doreste sa asculte muzica in baie. Sistemele audio pentru dus, insa, pot fi costisitoare si dificil de instalat in cabina de dus.

O varianta ieftina o reprezinta radioul pentru baie. Aparatul functioneaza cu baterii si are un indicator pentru nivelul de incarcare. Radioul pentru dus se prinde cu o curea detasabila si are un design antialunecare. Aparatul radio este conceput pentru rezistenta la apa si la umezeala din aer. In plus, beneficiarul poate preseta o ora la care radioul sa se opreasca. Un aparat radio pentru dus costa in jur de 50 lei.

Sursa foto: radio-now.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului