Amenajarea casei

#mobilier #tacamuri #candelabru #trend # lustre #veioze #alama #boluri

Alama, tendinta hot in 2013: Iata cum o inserezi in designul casei tale!

Alama nu mai este un material kitschos, pe care sa te temi sa il adaugi in designul casei tale. Dimpotriva, este una dintre tendintele hot in 2013 de care te poti folosi pentru a-ti personaliza locuinta. Te invitam sa descoperi cateva modalitati prin care poti insera alama in designul casei tale!

Unul dintre promotorii alamei si a folosirii sale in interiorul casei in mod creativ si deloc kitschos este designerul american Jonathan Adler. Acesta creeaza si promoveaza o varietate de produse din alama, de la piese de mobilier la obiective decorative. Iata produsele din alama care te pot inspira si pe tine in amenajarea locuintei proprii.

Mobilier din alama

Fara a exagera, poti insera cu incredere in interiorul casei piese de mobilier din alama. Conditia pentru a obtine efectul inedit scontat este aceea de a opta pentru piese de mobilier de dimensiuni reduse, precum tabureti sau o masuta de cafea din alama.

Corpuri de iluminat din alama

Nu ezita nici sa alegi corpuri de iluminat estetice, confectionate din alama. Jonathan Adler propune un candelabru interesant de perete, realizat in totalitate din alama si completat cu becuri sferice, de dimensiuni generoase, care imprastie o lumina calda.



Interesante s-ar putea dovedi insa si corpurile de iluminat de tipul lustrelor si al veiozelor din alama.

Vesela si tacamuri din alama

Poate ca alama pare un material ieftin, pe care nu ti-ai dori sa il folosesti in interiorul bucatariei, cu atat mai putin cand vine vorba despre vesela si tacamuri. Cu toate acestea, Dwell Studio si West Elm demonstreaza ca alama, folosita istet si creativ, poate sta la baza unor obiecte speciale, perfecte pentru uzul zilnic, dar si pentru evenimentele deosebite in familie.

Marturie stau bolurile de marimi diferite din alama, propuse de Dwell Studio, cat si tacamurile din alama, cu cozi cu aspect de crenguta, de la West Elm.


Obiecte decorative din alama

Am lasat la final obiectele decorative din alama. Bine alese, acestea se pot dovedi insertii cu bun gust in orice incapere a casei. Iti propunem decoratiunile marca Jonathan Adler sub forma de veverita, mustata si paun.

Obiectele decorative, alaturi de piesele de mobilier din alama si de corpurile de iluminat, pot fi comandate de pe site-ul designerului, jonathanadler.com.



Foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului