Amenajarea casei

#dormitor #somn #amenajare dormitor #decorare apartament #dormitor odihnitor #decor odihnitor

Ai probleme cu somnul? Iata cateva trucuri de decor pe care trebuie sa le stii pentru a avea un dormitor odihnitor

Somnul este o necesitate, dar si o placere in acelasi timp. Mediile locuintelor noastre pot afecta insa odihna si intreaga noastra activitate. Iata cateva trucuri si sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a crea un decor odihnitor si relaxant in dormitorul tau, astfel incat sa il transformi intr-un sanctuar al viselor:

1. Muta televizorul din dormitor. Numeroase studii au demonstrat ca privitul la televizor din pat inhiba somnul. De asemenea, este foarte important sa nu tii in dormitor calculatorul, telefoanele sau laptopul. Elimina orice sursa de stres sau grijile de la locul de munca, pentru a te putea concentra asupra somnului.

2. Teoria culorilor spune ca tonurile diferite au efecte diverse asupra oamenilor. Culorile reci, precum albastru si verde ofera in general un sentiment de liniste, in timp ce relaxarea pentru alte persoane poate veni din culori stralucitoare. Linistea somnului depinde asadar de preferintele fiecaruia in ceea ce priveste culorile.

3. Pentru un somn relaxant si cat mai odihnitor alege pentru dormitorul tau jaluzele sau draperii cat mai dense, prin care lumina nu se poate strecura foarte usor. Pastreaza camera cat mai intunecata, mai ales daca ai un job de noapte si dormi mai mult in timpul zilei.

4. Tevile zgomotoase iti pot afecta somnul, mai ales in perioada in care ai musafiri si toata lumea se perinda pe la baie. Pentru a puncta si acest aspect, ai grija sa faci o izolatie fonica foarte buna a casei inca de la inceput.

5. Chituieste sau izoleaza foarte bine si peretii. De asemenea, daca stai foarte aproape de o aglomeratie urbana, cel mai indicat ar fi sa optezi pentru ferestre din PVC, care izoleaza foarte bine atat termic, cat si fonic.

6. Utilieaza un purificator sau umidificator in dormitorul tau pentru a te bucura in timpul somnului de un aer cat mai proaspat. Alergenii si aerul foarte uscat pot pertuba somnul si te pot face sa te trezesti dimineata mai obosit si mai indispus. In plus, aceste aparate emana un sunet alb, benefic somnului.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului