Amenajarea casei

# bucatrie mica # design casa #rafturi bucatarie #amenajare bucatarie #amenajare casa #bucatarie

Ai o bucatarie mica? 5 rafturi perfecte care te vor ajuta sa folosesti spatiul la maxim

Cand ai o bucatarie de mici dimensiuni este important sa gasesti cele mai bune solutii de organizare, astfel incat sa folosesti spatiul la maxim. Rafturile suspendate sau dulapurile cu multe spatii de depozitare sunt necesare atunci cand nu ai foarte mult loc in bucatarie. Ramane sa te decizi daca iti doresti rafturi deschise sau dulapuri in care poti depozitata electrocasnicele si ustensilele cand nu le folosesti, sau te tenteaza ideea unei insule de bucatarie cu multe rafturi.

In functie de ceea ce iti doresti, de designul ales pentru restul casei si de stilul de viata al intregii familii, alege rafturile perfecte pentru bucataria ta.

1. Rafturi din lemn masiv

Intr-o bucatarie mica, ai mereu tendinta de a reorganiza rafturile pentru a putea incapea seturile de farfurii, pahare sau diverse eletrocasnice. In cazul in care ti se intampla si tie sa nu ai suficient spatiu in bucatarie, rafturile din lemn masiv de diferite forme pot fi o solutie stilata pe care le poti prinde de un sistem reglabil din placaj. Poti pune unul sau mai multe sisteme de acest fel in bucatarie, in functie de necesitatile tale.

2. Raft tip biblioteca

Rafturile specifice brutariilor artizanale, care seamana mai mult cu o biblioteca, pot servi drept inspiratie si pentru bucataria ta de mici dimensiuni. Poti sa folosesti cat mai eficient spatiul din bucatarie cu un raft fara usi, spatios, pe care il poti prinde pe unul dintre peretii incaperii. Mai poti prinde de raft si cateva plante decorative de interior, pentru a-l face sa arate elegant. In felul acesta, poti spune ca ai o camara deschisa care imbina functionalitatea cu designul deosebit.

3. Rafturi suspendate de tavan

O constructie de lemn suspendata de tavan este o idee grozava pentru o bucatarie de mici dimensiuni, pentru ca arata foarte bine mai ales daca este decorata si cu plante verzi in cascada si in acelasi timp adauga intimitate spatiului, pentru ca face imposibila vederea in interior din apartamentele invecinate. Raftul suspendat de tavan poate fi o idee practica si ingenioasa de a separa zona bucatarie, intr-un spatiu deschis.

4. Insula de bucatarie cu rafturi

O insula de bucatarie poate avea mai multe intrebuintari practice. Pe de-o parte, insula permite mai mult spatiu pentru sedere, dar poate avea o multime de spatii de depozitare. De exemplu, insula de bucatarie poate avea rafturi pe partile laterale, care pot fi folosite pentru a pastra cartile de bucate, tavi, serviciul de cafea sau alte obiecte de decor specifice in bucatarie. Insula de bucatarie cu multe spatii de depozitare te ajuta sa mentii intotdeauna ordinea in casa.

5. Rafturi deschise si dulapuri inchise

O bucatarie in care rafturile deschise si dulapurile cu usi inchise se imbina intr-un mod practic si stilat este ideala pentru cei carora nu vor sa lase la vedere aparatura din bucatarie atunci cand nu este folosita, dar cauta o solutie prin care obiectele preferate sa ramana expuse si sa fie usor de ajuns la acestea. Folosind combinatia de rafturi deschise si dulapuri, in bucataria ta totul va arata asa cum iti doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea