Amenajarea casei

#iarna #casa #sezon rece #pregatire casa iarna

Activitati casnice de toamna: pregateste-ti locuinta pentru sezonul rece!

Temperaturile scazute de afara te anunta ca a sosit momentul sa iti pregatesti casa de iarna. Dedica o parte din timpul tau catorva activitati domestice de toamna, care sa te tina departe de probleme pe tot parcursul sezonului rece. Tu stii ce ai de facut acasa in aceasta perioada?

In afara de curatenia generala din casa si umplerea rafturilor din camara cu muraturi si zacusca, mai exista cateva activitati domestice de care este bine sa te ocupi pe timp de toamna. Iata cateva exemple la care poate nu te-ai gandit pana acum.


Inspecteaza-ti ferestrele

Ferestrele care nu mai izoleaza perfect spatiul interior iti pot aduce surprize extrem de neplacute pe timp de iarna. Vezi daca nu cumva au aparut defectiuni si ocupa-te de ele cat mai curand, inainte ca precipitatiile si ninsoarea sa se instaleze.

Ferestrele functionale te ajuta sa economisesti pana la 30% din plata facturii pentru incalzire, mentinand un climat placut in casa.


Repara usile exterioare

Cand Mama Natura isi dezlantuie furia iernatica, usile exterioare sunt primele care te protejeaza de intemperii. Cheama un tamplar sa repare eventualele defectiuni si aplica un burete nou izolator, pe care il gasesti in orice magazin de bricolaj.


Verifica incuietorile

"Inarmeaza-te" cu o carpa moale si putin lubrifiant pentru accesoriile usilor. Aplica-l pe toate incuietorile, inainte de primul inghet. In acest fel, gerul nu le va afecta functionalitatea.


Protejeaza-ti holul de igrasie

Igrasia si mucegaiul sunt probleme frecvente pe timp de iarna, cand umiditatea si lipsa soarelui favorizeaza formarea lor in aceasta zona a locuintei. Cumpara un produs special de curatare a mucegaiului si curata toti peretii, inclusiv colturile pieselor de mobilier, astfel incat sa nu permiti aparitia acestor probleme deranjante si periculoase pentru sanatate.


Izoleaza-ti podul

Nu doar oamenii apreciaza un adapost calduros pe timp de iarna. Rozatoarele abia asteapta sa se instaleze comod in podul casei, deci anticipeaza-le intententiile si izoleaza bine orice orificiu prin care ar putea sa patrunda inauntru.


Verifica fundatia casei

Fa o plimbare in jurul casei si vezi daca nu cumva s-a acumulat apa sau au aparut crapaturi la nivelul fundatiei. Toamna este mai usor sa te ocupi de aceste reparatii, care odata neglijate, in timpul iarnii pot deveni un adevarat cosmar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea