Amenajarea casei

#culoare #perete accent #culoare perete #decoratiuni interioare

Accentele de culoare transforma radical un spatiu

Accentele de culoare pot schimba imediat un spatiu, fara sa mai fie nevoie sa faci vreo schimbare de mobilier. Totul este sa stii sa alegi culorile potrivite si sa le combini armonios pentru a evidentia anumite zone din casa.

Nu ne referim aici doar la simple decoratiuni in culori vii, ci la blocuri de culoare, adica zone mari, de dimensiunea uneui perete, vopsite in culori vii. Tendinta blocurilor de culoare a aparut si in moda, chiar si in machiaj, insa, folosite in decoratiunile interioare, pot aduce energie, vibratie si pozitivism unei incaperi.

Inainte sa te apuci sa faci schimbari, studiaza mostrele de culori sau fotografii cu spatii colorate, pentru a alege combinatiile potrivite pentru casa ta. Telul tau este sa obtii, cu ajutorul culorilor, senzatia ca ai zone separate in acceasi camera.

Verdele si albastrul sunt culori tari, care asociate, vor avea un efect puternic. Sunt potrivite pentru zona de luat masa si bucatarie. Le poti pune una langa alta, vopsind doi pereti alaturati in aceste doua culori sau le poti folosi pe doi pereti opusi.

O alta combinatie reusita este cea cu gri si violet. O camera cu patru pereti ar arata senzatinal daca doi ar fi gri si ceilati doi violeti, astfel incat culorile asemenatoare sa stea fata in fata.

Peretele din spatele bibliotecii poate fi transformat radical, daca vopsesti in culori diferite fundalul fiecarui raft. Poti folosi culori vesele sau mai subtile.

De asemenea, poti aplica tendinta blocurilor de culoare grupand carti cu coperta de aceeasi culoare la un loc, in biblioteca. Asa-i ca nu te-ai gandit niciodata sa le asezi astfel?

Experimenteaza cu mai multe culori si afla care sunt cele care iti dau tie o senzatie placuta. Rosul poate fi obositor uneori, daca este folosit excesiv. Ai putea sa-l mai "relaxezi" un pic, alaturandu-i o zona de culoare bej.

Dungile colorate sunt o alta varianta de a adauga culoare unei incaperi. Pot fi dungi in mai multe culori, nu doar in doua culori. Le obtii foarte usor daca trasezi dinainte niste linii cu un creion si le urmezi apoi folosind o pensula subtire si multa rabdare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea