Amenajarea casei

#decorul casei # design casa #culori casa #galben #amenajarea casei

Accente de galben in decorul casei. Tu stii cum sa le folosesti?

Galbenul este o culoare puternica, un singur element din decor putand scoate din monotonie o intreaga incapere. Exagerarile insa pot face mai mult rau decat bine unui decor de locuinta.

 

Iata ce elemente poti folosi pentru a trezi o camera la viata, fara a agasa privirea oaspetilor.

Bancheta

O mica bancuta de lemn, vopsita in galben, poate sa fie un punct focal interesant in camera copilului si, in acest caz, nici nu trebuie sa aloci un buget prea mare investitiei, piesa de mobilier putand fi achizitionat dintr-un targ de vechituri, daca nu o ai deja in casa.

Adauga un covor colorat, o salteluta si perne cu diverse modele si ai creat deja un colt in care copilul tau va fi bucuros sa stea la taclale cu prietenii veniti in vizita ori unde sa se refugieze in cazul unei lecturi.

Perne colorate

Si, fiindca tot a venit vorba de perne decorative, ar trebui sa tii cont ca acestea pot fi folosite si altfel decat in clasicele aranjamente de pe fotolii, canapele, paturi. Un spatiu gol au unei comode de televizor poate fi decorat cu perne decorative colorate, in cazul in care nu vrei sa introduci in camera un televizor. Bineinteles, trebuie sa gasesti si combinatia potrivita de culori, din care galbenul nu are cum sa lipseasca.

La fel, o polita montata doar pentru a rupe monotonia data de peretii unei camera poate sa se transforme inr-un punct focal in incaperea respectiva, odata decorata cu pernute colorate de diverse dimensiuni.

Scaune

Tot asa, scaunele de lemn dintr-o bucatarie open-space, odata revopsite in galben, pot aduce o lumina deosebita in incapere. Foloseste, totusi, o paleta de culori mai larga pentru a crea o armonie vizuala in intreaga incapere.

Hamac

Galbenul nu este o culoare destinata numai amenajarilor interioare. Pe o terasa saau in curtea din spate a unei case, piesele de mobilier si accesoriile care imbratiseaza aceasta nuanta de lamiae.

Iata un exemplu cum un singur element, precum un hamac galben, poate anima intreaga zona a unei verande clasice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea