Amenajarea casei

#feng shui #energie feng shui #secrete feng shui #sfaturi feng shui

9 lucruri de care sa scapi chiar acum, potrivit expertilor Feng Shui

Esti sigur ca energia buna curge in casa ta si iti aduce fericire si succes? Daca faci oricare din greselile de mai jos, raspunsul este nu. Iata ce ar trebui sa eviti, potrivit expertilor Feng Shui.

Dezordinea de pe holuri

Gandeste-te ca holurile din casa sunt artere prin care circula energia pozitiva si nu vrei sa fie blocate. In cazul in care ai pe hol o masa supradimensionala pe care obisnuiesti sa depozitezi o multime de lucruri care nici nu au miscare, este timpul sa o indepartezi. Holurile din casa trebuie sa fie mereu ordonale si libere pentru a permite energiei sa circule nestigherita. Elimina tot ceea ce poate impiedica scurgerea naturala a acesteia.

Dezordinea de oriunde

Dezordinea favorizeaza stagnarea energiei si nu este deloc Feng Shui. O casa ordonata, fara aglomerari inutile, plina cu obiecte pe care le agreezi si le folosesti in mod regulat, permite energiei sa curga liber. Fa ordine in jurul tau si renunta la lucrurile pe care nu le folosesti sau nu iti plac.

Mancarea veche

Bucataria este o sursa de bogatie si sanatate, fiind spatiul de care va trebui sa ai grija deosebita. Pentru a revitaliza zona, este recomandat sa indepartezi mancarea veche si sa faci o triere a produselor expirate din camara.

Recipientele vechi din frigider

Se spune ca suntem ceea ce mancam, dar este mai mult decat atat - energia poate fi impiedicata de starea firgiderului tau. Un frigider plin cu recipiente aproape goale, precum borcanele cu un pic de gem, mustar sau sos de salata, nu este o invitatie pentru abundenta in casa ta. Pentru a mentine fluxul energiei pozitive, inlatura mancarea veche din frigider si sterge rafturile acestuia, pregatindu-le pentru hrana proaspata si plina de energie pozitiva.

Televizorul din dormitor

Televizorul din dormitor influenteaza negativ somnul si consolidarea relatiilor si a pasiunii. In timp ce muti televizorul din dormitor, cauta si alte potentiale surse de distragere - colectiile de fotografii, hainele ingramadite in jurul patului, etc.

Lucrari de arta cu mesaj gresit

Selecteaza si afiseaza numai lucrari de arta care contribuie benefic la energia spatiului. Cauta piesele cu measaje benefice si evita sa aduci in casa lucrarile deprimante. Reprezentarile negative genereaza energie negativa, deci nu au ce cauta in casa ta. In plus, arta nu trebuie atarnata deasupra patului pentru ca asa creeaza o senzatie de anxietate coplesitoare.

Plantele uscate sau moarte

Plantele sanatoase emana vitalitate si sporesc chi-ul bun al intregului spatiu, in vreme ce plantele uscate sau pe moarte, reduc energia casei tale. In plus, este deprimant sa le privesti.

Articolele cu asociatii negative

Obiectivul principal din Feng Shui este promovarea bunastarii si aducerea energiei pozitive in jurul tau. Mentinerea unor articole care au memento-uri negative atunci cand le vezi nu contribuie deloc la atmosfera pozitiva generala a casei tale. Scapa imediat de carjele cu care te-ai ales in urma unui accident si de orice alt obiect de acest gen.

Repara obiectele stricate sau rupte

Obiectele deteriorate sau rupte nu sunt deloc benefice pentru Feng Shui-ul casei. Repara sau inlatura toate obiectele de acest gen pentru a atrage energia pozitiva in jurul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului