Amenajarea casei

#decor casa #amenajare casa #decoratiuni interioare #decor interior

9 idei de decorare a unui perete gol care vor face imediat diferenta

Cand vrei sa faci dintr-o casa "acasa" este important sa personalizezi fiecare loc. Chiar si un perete gol trebuie sa reflecte o parte din preferintele si personalitatea celor care locuiesc acolo. Iata cateva idei de decorare a unui perete gol care vor face imediat diferenta in casa:

Oglinda cu rama in forma de stea din sfoara

Aceasta oglinda va upgrada orice perete banal din locuinta ta. Dintr-o bucata simpla de sfoara din iuta, catava cuie si adeziv pentru lipit poti face acest decor pe peretele alb, in mijlocul caruia vei fixa o oglinda rotunda. Zona din casa in care vei plasa aceasta decoratiune va capata o cu totul alta dimensiune, de la simplu la spectaculos.

Panoul pentru inspiratie

Pentru o persoana creativa, doar cerul este limita atunci cand vine vorba de idei indraznete. Asa cum este si aceasta piesa de decor absolut surpinzatoare. Tu te-ai gandit vreodata ce poti face cu o bucata dintr-un patut de bebelus, pe care care nu il mai folosesti? Poti sa o vopsesti cu un strat proaspat de vopsea, sa o prinzi de perete si sa pui de aceasta tot felul de printuri si obiecte care te inspira pentru alte viitoare proiecte iesite din tipar.

Perete imbracat in felinare

Felinarele poti sta si pe perete, nu doar pe masa sau pe terasa de langa casa. Prinde felinarele pe randuri si foloseste lumanari de ceara pentru o atmosfera calda si romantica.

Perete in carouri

O alta idee indrazneata de a decora un perete alb este sa il imbraci in intregime intr-o tesatura in carouri. In unele portiuni lipeste bucati de pluta pentru a putea fixa pe acestea fotografii, printuri, notite si asa mai departe.

Organizator colorat din carton

Pentru un perete alb pe care vrei sa il scoti in evidenta incearca aceasta decoratiune simpla. Coloreaza tuburi de carton in culori cate mai diferite si apoi prinde-le pe perete pentru a forma un organizator in care poti tine atat rechizite pentru birou, dar si plante, jucarii si altele.

Tablou de bord

Aceasta idee este ideala de pus in practica mai ales in birouri. Imbraca in pluta un perete alb si transforma-l in locul in care se va nota tot ce este important pentru echipa. Poti pune pe acest perete, calendare, poze, planificarile saptamanale si multe alte lucruri utile, care ar trebui sa se afla la indema.

Scara cu oglinzi

Peretele din dreptul scarii interioare din casa ramane de multe ori neexploatat. Poti adauga mai multa luminozitate si dimensiune in acest spatiu cu ajutorul unor oglinzi. Poti folosi pentru a decora peretele oglinzi de diferite dimensiuni, inramate.

Rame cu frunze

Chiar si in cele mai friguroase zile de iarna un tablou cu frunze de plante verzi te va face sa ai o stare de spirit mai buna si sa iti aminteasca cat de frumoasa este natura care ne inconjoara. Un astfel de tablou este foarte simplu de realizat: preseaza frunzele verzi preferate, apoi pune-le intr-o rama cu geam de sticla si prinde tabloul pe perete.

Ghivece cu plante

Foloseste un perete din casa pentru a-l transforma intr-o adevarata gradinita de plante aromatice. Prinde la un loc cateva ghivece in care pune lavanda si salvie artificiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului