Amenajarea casei

#curatenie #curatenie casa # solutii naturale #apa oxigenata #glicerina

8 substante naturale care te ajuta la curatenie

Produsele achizitionate din comert, folosite la curatenia casei, nu sunt, de cele mai multe ori, prietenoase cu mediul inconjurator. In plus, risca sa iti afecteze atat tie sanatatea, cat si pe cea a membrilor familiei. Iti doresti sa folosesti produse eco ? Iata cateva substante naturale care iti sunt de folos la curatenie!

1 Orez

Orezul poate fi folosit cu succes la curatarea unei sticle cu gat stramt, dar si a celor mai diverse recipiente. Cum procedezi? Umple trei sferturi din vasul in cauza cu apa calda si adauga o lingura de orez crud. Acopera vasul (cu un capac sau cu mana, in functie de situatie), agita puternic si clateste.

2 Glicerina

Glicerina te va ajuta sa inlaturi petele de ceara uscata, care iti pot face probleme in perioada sarbatorilor de iarna. Inainte de a aplica glicerina, curata pata de ceara intarita. Apoi, inmoaie o bucata de vata in glicerina si freaca pana cand pata devine o amintire.

3 Suc acidulat

Desi nu este neaparat o substanta naturala, sucul acidulat, mai putin nociv decat clasicele produse de curatat , iti poate fi de ajutor la redarea stralucirii unei chiuvete din otel inoxidabil. Freaca chiuveta cu o carpa imbibata in suc acidulat, dupa care foloseste o bucata uscata de material pana cand chiuveta straluceste de curatenie.

4 Apa oxigenata

Apa oxigenata poate fi folosita nu doar pentru a dezinfecta ranile, ci si pentru a scapa de germenii care se ascund in cele mai diverse colturi ale casei. Printre altele, ai putea folosi apa oxigenata pentru a curata tastatura. Pentru a igieniza spatiul dintre taste, utilizeaza betisoare de urechi .

5 Amidon de porumb

Amidonul de porumb poate fi varianta naturala a produselor destinate indepartarii petelor de grasime de pe covoare. Ce ai de facut? Aplica amidon de porumb pe zonele afectate si lasa-l sa actioneze intre 15 si 30 de minute. La final, aspira temeinic pana cand amidonul de porumb, dar si petele, dispar in totalitate.

Pentru un produs 100% bio, poti cumpara amidon de porumb din magazinele de specialitate. O varianta ar putea fi amidonul de porumb de la Sano Vita.

6 Spirt

Ideal si ca dezinfectant, spirtul te poate ajuta sa indepartezi petele incapatanate de marker permanent de pe parchet sau de pe suprafata blaturilor din bucatarie. Nu trebuie decat sa imbibi o bucata de vata in spirt si sa freci pana cand pata dispare.

7 Ceai

Vrei sa folosesti in continuare vechile unelte de gradina, acum ruginite? Afla ca le poti prelungi durata de viata curatandu-le cu ceai negru puternic. Fierbe cativa litri de ceai negru, lasa-l la racit, dupa care toarna lichidul intr-o galeata. Plaseaza uneltele in interiorul acesteia. Dupa cateve ore, sterge-le cu o carpa curata. Pont: in tot acest timp, poarta manusi pentru a nu-ti pata mainile.

8 Fulgi de ovaz

Dupa o zi petrecuta in gradina sau mesterind la automobil, mainile tale vor necesita o curatare temeinica. Pe langa varianta sapunului, mai exista cea a fulgilor de ovaz, in totalitate naturala. Pentru a scapa de murdaria acumulata, prepara o pasta din fulgi de ovaz si apa, pe care sa o aplici, intocmai ca un scrub, pe maini. La final, clateste cu apa din belsug.

Sursa foto: quakeroats.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului