Amenajarea casei

#decor hygge #hygge #amenajare casa hygge #casa hygge #hygge stilul danez #stilul hygge

8 motive pentru care un decor hygge este perfect pentru spatiile mici

Exista numeroase modalitati de a imbratisa conceptul danez hygee in propriu spatiu, totul rezumandu-se la crearea unui mediu primitor, cald si odihnitor in casa ta. Cea mai buna parte a acestui concept este faptul ca nu ai nevoie de mult spatiu pentru a-l pune in practica. In plus, are multiple beneficii. Iata opt dintre acestea!

Decorul hygee se concentreaza pe minimalism

Datorita faptului ca hygee isi are originea in Scandinavia, are la baza principiul minimalismului in stilul modern. Astfel, un dormitor mic poate deveni rapid hygee daca este bine organizat si confortabil. Mai ramane sa adaugi asternuturi curate si mai multe straturi de paturi usoare care se pot folosi in functie de necesitati.

Mai mult timp petrecut aproape de natura

Conceptul hygee implica un spatiu placut si confortabil, amenajat cu elemente naturale, pentru relaxare. Verdeata este incredibil de linistitoare, purificand aerul si contribuind la cresterea senzatiei de spatiu.

Conceptul hygee implica ideea de a gati acasa

Exista nenumarate retete, chiar de provenienta daneza, care te pot inspira sa tii cuptorul cald si sa petreci momente placute in compania prietenilor, sau a familiei, savurand o felie de tort si o cafea buna. Este usor sa creezi o atmosfera confortabila intr-o bucatarie mica, daca stii sa aprecizi micile bucurii ale vietii.

Conceptul hygee te indeamna sa citesti

O carte buna este un element esential al conceptului hygee, aceasta fiind un motiv de inspiratie pentru a citi. Astfel, o mica biblioteca si un fotoliu confortabil in care sa te poti adanci intr-o lectura captivanta, este tot ce conteaza.

Hygee nu necesita mobilier

Conceptul de a avea nevoie de mobilier scandinav modern pentru a urma linia hygee este gresita. Casa trebuie sa fie cat mai aerisita si minimalista, iar acest lucru se poate face de minune fara mobilier. Cateva perne pe podea si multa ciocolata calda pot inlocui de minune o canapea, mai ales daca nu ai suficient spatiu.

Conceptul hygee te indeamna sa deprinzi diverse mestesuguri

Odata ce ai deprin conceptul hygee va aparea scuza excelenta pentru a ramane acasa si a invata cateva mestesuguri noi, cum ar fi tricotajul sau bricolajul. Aceste activitati realizate in confortul casei iti pot aduce momente de relaxare si satisfacii autentice, chiar si intr-un spatiu mic.

Nu ai nevoie de o masa

Daca nu dispui de mult spatiu, conceptul hygee te salveaza, pentru ca poti lua micul dejun in pat si poti renunta la masa formala din bucatarie. De ce nu te-ai bucura in fiecare zi de un mic dejun savuros si de cafeaua de dimineata, in pat, in cel mai confortabil mod cu putinta?!

Mai putin este intotdeauna mai mult

Aceasta tendinta nordica se refera la simplificarea vietii si la pastrarea lucrurilor care iti aduc cu adevarat fericire si bucurie. Daca dormitorul tau este mic si nu permite prea mult mobilier, poti adopta conceptul hygee, alegand linii simple si piese minimaliste. Intr-un spatiu mic te poti concentra doar pe elementele importante, fiind ocazia indeala pentru aplicarea conceptului hygee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului