Amenajarea casei

#mobila bucatarie #intretinere podea #linoleum #podea bucatarie

8 idei pentru podeaua din bucatarie

Alegerea modelului pentru podeaua din bucatarie poate fi una dintre decizile vitale cu privire la amenajarea casei. Cei mai multi fac greseala de a nu acroda mare importanta acestui aspect si achizitioneaza un model clasic, tern si banal, fara sa-si dea seama ca toate drumurile din casa duc spre sau vin de la bucatarie.

1 Optiunile cele mai frecvent intrebuintate pentru podeaua din bucatarie sunt gresia, parchetul laminat sau de lemn, linoleumul sau alte tipuri de placi.

2 Selectarea tipului ideal de acasa .ro/podea" title="podea">podea pentru bucatarie trebuie sa se faca in concordanta cu modelul mobilierului si stilul de amejanare al camerei, dar si al casei, in general.

3 Stilul tau de viata si bugetul ar trebui luate in considerare cand te gandesti la alegerea podelei de bucatarie. Exista case in care bucataria este un adevarat punct de interes, aceasta camera fiind strans legata sau fiind in aceeasi incapere cu diningul. Daca este si cazul tau, ar trebui sa alegi o podea pentru trafic intens: gresie rezistenta sau parchet pentru trafic intens.

4 Daca bucataria se afla in prelungirea livingului, al diningului sau a holului, atunci ar trebui sa folosesti aceeasi podea in toate incaperile. Mai poti folosi si varianta stabiliri unei limite cu ajutorul unor praguri subtiri. Aceste parguri de delimitare dintre caremer nu trebuie sa fie neaparat drepte, pot fi ovale sau in forma de S.

5 Evita imbracarea podelei de bucatarie in mocheta sau folosirea unor covoare. Se vor murdari repede si vei fi nevoita sa dai aproape zilnic cu aspiratorul. In schimb, alege un tip de podea care se curata usor, fara multa bataie de cap, cum este gresia sau parchetul.

6 Cea mai ieftina varianta pentru podeaua din bucatarie este linoleumul. Nu stramba din nas inainte sa cunosati obtiunile existente. Au aparut pe piata modele superbe de linoleum iar unele se monteaza sub forma de placi si montajul linoleumului poate fi facut chiar de catre tine.

7 Durabilitatea podelei de bucatarie este la fel de importanta ca si aspectul ei decorativ.

8 In final, nu uita sa o asortezi cu mobila de bucatarie , retinand macar anumite nuante sau culori care se regasesc in aceasta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului