Amenajarea casei

# idei de amenajare a casei #decorare casa #decorarea casei

8 idei de decorare a casei in stil industrial

Stilul industrial - chic presupune imbinarea inspirata si armonioasa a materialelor naturale. Peretii de caramida exteriori, beton, grinzi de otel si lemn pot fi puse laolalta pentru a da un aspect ultra-elegant unei case a carei estetica este cu adevarat importanta.

In cazul in care si tu te gandesti sa urmezi cele mai noi tendinte si sa iti decorazi casa in sil industrial, inspira-te din urmatoarele idei de case care au fost decorate cu accente industriale moderne sau rustice si sunt o dovada ca acolo unde exista stil nu poate fi vorba de o atmosfera rece sau neprimitoare.

O spalatorie functionala

Delimiteaza o zona speciala pentru masina de spalat, facand totodata ca spatiul de aici sa fie functional, cu multe locuri de depozitate. Delimitarea de restul casei fa-o cu usi care atunci cand sunt inchise se integreaza perfect, confundandu-se cu peretele. In interior, poti sa pui cateva corpuri suspendate intr-o culoare naturala, pamantie.

Exteriorul, la fel de important ca interiorul

Intr-o casa decorata in stil industrial, exteriorul este la fel de important precum interiorul. In acest apartament legatura intre zona de interior si cea de afara a fost realizata intr-un mod cu totul special. Terasa apartamentului este imbracata in elemente naturale, peretii din caramida completeaza aerul contemporant al decorului, iar pernele decorative aduc o parte din interior, afara.

Bucatarie prietenoasa cu mediul

O bucatarie amenajata in stil industrial inseamna costuri reduse si grija fata de mediu. Toate elementele de decor si mobilierul sunt realizate din materiale naturale, la fel si finisajele. Decorul poate fi completat de cateva specii de plante verzi intr-o bucatarie prietenoasa cu mediul, spatiul devenind mai lumios si aerisit.

Baie cu marmura si cupru

Intr-o baie eleganta si impunatoare decorata in totalitate cu marmura, un element de cupru aduce exact acea caldura de care este nevoie intr-un asemenea loc. Acest element de cupru poate fi chiar caloriferul din baie, care in acest caz a fost suspendat pe unul dintre pereti si restul accesoriilor din cabina de dus.

Un living minimalist

Renunta la ideea de a decora un spatiu cu cat mai multa mobila. Alege varianta minimalista si decoreaza doar cu piesele esentiale de care ai nevoie. In acest caz, o canapea confortabila, masutele pentru cafea si locul de joaca al copilului dau contur unui spatiu primitor de familie.

Contraste simple si elemente naturale

Un spatiu in care estetica industriala a castigat! Alege cateva scaune inalte de bar pentru un blat despartitor intre bucatarie si camera de zi. Foloseste contraste de culoare, cum este cel alb-negru, si cat mai multe elemente naturale. Lasa lumina sa patrunda din belsug in interior pentru ca va contribui mereu la starea de bine a intregii familii.

Negrul mat si metalul, mixul perfect

Negrul mat si metalul au fost alegeri naturale pentru rafturile si dulapurile dintr-o incapere cu pereti inalti, vopsiti in alb. Acestea se asorteaza perfect cu ferestrele mari specifice in special caselor vechi. Intr-un astfel de apartament, in care ai optat pentru mobilier cat mai simplu, pune cateva piese statement, cum ar fi un fotoliu de designer sau un tablou de valoare.

Exterior cu influente japoneze

O casa a carei estetica contemporana si industriala, cu influente japoneze, se observa din exterior. Un “voal” de aluminiu perforat poate acoperi fatada constructiei, filtrand lumina in momentul in care aceasta patrunde la etajul casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea