Amenajarea casei

#modificare mobilier #trucuri simple #uscare rufe #sfaturi practice

7 trucuri care-ti vor face viata mai usoara, fara sa cheltuiesti bani

Unii ar putea crede ca aceste idei sunt cam nebunesti. Cu toate ca acest lucru poate fi adevarat, toate sunt idei geniale care iti vor face viata mai usoara fara sa cheltuiesti bani.

Corecteaza curbura si inclinarea rafturilor

Iata un mod inteligent pentru a impiedica curbarea si inclinarea rafturilor. Alege cateva carti pe care nu le mai citesti si care au inaltimea spatiului dintre rafturile tale. Decupeaza panouri de lemn care sa se potriveasca pe dimensiunea cartilor si indeparteaza din carti suficiente pagini, astfel incat spatiul creat in interiorul lor sa se potriveasca grosimii panolui de lemn. Slefuieste laturile si marginea frontala a fiecarui panou de lemn astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunea si forma cartii, vopseste-le adecvat si lipeste-le in carti. Pune aceste panouri-carti-suport in centrul rafturilor sau pe margini, astfel incat sa ofere un punct de sprijin solid pentru rafturile tale.

Truc pentru a impiedica sifonarea rufelor in uscator

Calcarea rufelor cu fierul de calcat sau cu aburi este un proces consumator de timp, necesar, insa, pentru a netezi camasile sau pantalonii care ies sifonate din uscatorul de rufe. Poti rezolva rapid problema aruncand cateva cuburi de gheata sau o carpa umeda in uscator, impreuna cu hainele botite. Pe masura ce gheata se topeste si apa se transforma in aburi, rufele se vor netezi. Acest truc nu functioneaza cu imbracamintea grea, dar este un miracol pentru tesaturile usoare.

De ce ar trebui sa pui un plic in congelator

Daca iti place sa folosesti corespondenta clasica si utilizezi plicuri, stii ca sigilarea lor poate ridica probleme. Tinand, insa, plicul in congelator pentru cel putin o ora, sigiliul se va deschide fara probleme si se va inchide la fel de usor.

Vopseste lemnul cu zat de cafea

Nu este necesar sa cumperi ulei de lemn pentru urmatorul tau proiect care implica prelucrarea lemnului. Ai nevoie doar de zat de cafea, lana de otel si otet. Pune lana de otel intr-un borcan si adauga 1/4 cana de zat de cafea si 1 - 2 cani de otet. Inchide recipientul, agita amestecul si lasa-l sa stea peste noapte. Deschide recipientul si indeparteza lana de otel. Foloseste lichidul din borcan pentru a acoperi suprafetele lemnoase pe care vrei sa le. Pe masura ce se usuca, culoare se inchida, asa ca, inainte de a aplica al doilea strat, lasa sa se usuce 20 de minute. Repeta pana la obtinerea culorii dorite.

Foloseste aspiratorul pentru a curatat zonele greu accesibile

Uneori este nevoie de un pic de creativitate pentru a curata in profunzime zonele greu accesibile. Daca ai o sticla din plastic cu varf ascutit pentru stoarcere sau aplicare in strat subtire, taie-l si monteaza-l pe furtunul aspiratorului. Daca se potriveste e minunat, daca nu, exista solutii sa il fixezi. Astfel vei crea un instrument puternic pentru aspirarea murdariei si a prafului, chiar si din cele mai inguste si greu accesibile spatii.

Fixarea ramelor pe perete

Impiedica ramele tablourilor de pe pereti sa alunece si sa zgarie peretii, punand puncte mici de lipici fierbinte pe colurile din spate ale cadrului. Acesta nu numai ca impiedica miscarea, dar tine si rama departe de perete, prevenind astfel deterioarea lui.

Creeaza un loc pentru mesaje

Creeaza panouri de mesaje atractive folosind rame frumoase si hartie. Taie hartia pentru a se potrivi in rama si pune-o in spatele geamului - sticla este o suprafata excelenta pentru a scrie mesaje cu o carioca si a le sterge usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului