Amenajarea casei

#rufe #spalatul rufelor #utilizare masina de spalat

7 reguli pentru a spala rufele eficient

Pentru a te bucura de hainele tale cat mai mult timp si pentru a proteja masina de spalat, respecta cateva reguli de baza. In acest fel, procesul de spalare este eficient, iar rufele si masina sunt pastrate in conditii optime.

1 Scoaterea petelor

Pentru ca petele sa poata fi scoase cu succes, foloseste o solutie universala impotriva petelor inainte de a pune haina murdara in masina de spalat. Aplica putina solutie, de marimea unui bob de mazare, direct pe pata si freaca usor cu o periuta de dinti. Lasa-o sa stea cam 15 minute. Spala apoi normal si clateste bine.

2 Spala separat rufele albe

Pune rufele albe separat si spala-le doar pe ele pentru ca albul stralucitor sa se pastreze cat mai mult timp. Limiteaza cantitatea de clor deoarece acesta distruge aspectul stralucitor al albului, dand texturii un aspect ingalbenit.

3 Uscare

Pentru ca rufele sa nu fie batoase, foloseste un program usor de uscare, cu temperaturi medii sau joase. Le poti scoate usor umede din masina pentru a le pune pe umeras, sa se usuce complet. Daca totusi raman sifonate, le poti netezi cu fierul de calcat.

Cand usuci hainele in uscatorul de rufe, imparte-le in gramezi in functie de textura acestora. Unele haine se usuca mai repede decat altele. In general, hainele din fibre sintetice se usuca mai usor decat prosoapele si rufele din fibre naturale.

Curata filtrul dupa fiecare ciclu. In acest fel aerul poate circula fara sa intampine blocaje, iar masina functioneaza la parametri optimi.

In cazul in care rufele sunt uscate pe sarma, pune-le intr-un loc cu circulatie de aer pentru ca materialele sa nu capete miros.

4 Incarcarea masinii de spalat

Alege o masina de spalat de clasa A astfel incat energia consumata sa fie rezonabila. Separa rufele in functie de culori si textura pentru a le spala in mai multe cicluri. Nu incarca niciodata masina pana la refuz. Pentru ca hainele sa fie spalate foarte bine este nevoie de spatiu pentru ca apa sa circule.

5 Detergentul folosit

Alege un detergent de calitate si foloseste-l in cantitatea recomandata pe ambalaj. Mai mult detergent in masina de spalat nu inseamna rufe mai curate. Cand in masina este pus prea mult detergent, raman resturi din acesta, iar materialul nu mai poate respira, ceea ce-l face neplacut la purtat.

6 Balsamul de rufe folosit

La fel ca in cazul detergentului, este bine sa folosesti cantitatea optima de balsam. Prea mult balsam de rufe lasa o pelicula pe materiale, iar hainele vor deveni dificil de purtat.

7 Temperatura

Verifica manualul de instructiuni al masinii de spalat pentru a vedea toate programele pe care le ai la dispozitie. Uita-te pe etichetele rufelor pentru a le imparti in functie de temperatura optima. Nu spala toate rufele in apa rece sau calduta deoarece rufele nu vor fi perfect curate. Pentru a distruge bacteriile si microorganismele este nevoie sa se foloseasca apa fierbinte. Acest lucru este important in special in cazul lenjeriei de corp, asternuturilor, prosoapelor, hainelor si accesoriilor pentru bebelusi etc.

Sursa foto : deluxecleanersbirmingham.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului