Amenajarea casei

#casa eco #living #becuri economice #living eco #camera de zi

7 pasi pentru un living eco

In mod cert, cea mai simpla modalitate de a avea un living cat mai eco este sa lasi totul asa cum este, adica sa nu investesti in materiale care nu vor face decat sa consume si mai mult din resursele Terrei. Dar cum scopul tau este reamenajarea camerei de zi, iata ce poti face pentru a o transforma intr-un living eco !

1. Ferestre noi

In cazul in care ferestrele tale nu te ajuta sa faci economii, nu iti pastreaza caldura in interior, nici nu sunt, asadar, cel mai eco model, a venit momentul sa le inlocuiesti. Poti opta pentru ferestre termopan , pentru a obtine o izolatie termica si fonica de calitate.

In ceea ce priveste lumina care patrunde in casa si incalzirea indirecta, ferestrele mai mari te pot ajuta sa reduci consumul de energie electrica datorita luminozitatii sporite, cat si sa castigi puncte la capitolul "incalzirea casei".

2. Parchet ecologic

Pentru a evita emisia de substante nocive in aer, ideal ar fi sa inlocuiesti parchetul sintetic cu o varianta mai ecologica si mai rezistenta. O idee, in acest sens, este un parchet triplustratificat, din lemn natural, care nu cauzeaza alergii. In ceea ce priveste lacul de parchet, asigura-te ca optezi pentru un tip ecologic, cu un indice VOC (compusi organici volatili)scazut.

3. Aer mai sanatos

Tot pentru a trai intr-o casa mai sanatoasa este esential ca, la varuirea peretilor livingului, sa folosesti vopseluri cu un indice VOC scazut sau chiar inexistent. Acest tip de vopseluri este recomandat in special persoanelor care sufera de diverse alergii.

Aerul sanatos din living poate fi mentinut si printr-o buna ventilare a incaperii.

4. Izolare adecvata

Daca nu ti-ai izolat locuinta pana in acest moment, nu mai amana! Pierderile de energie sunt insemnate in casele lipsite de izolare termica , fapt care se traduce prin facturi uriase la utilitati. De aceea, izolarea termica este absolut necesara si poate implica si materiale eco reciclate, cum ar fi bumbacul.

5. Mai multa lumina naturala

Pentru ca locuinta ta sa se incalzeasca in mod natural pe timp de iarna, este important sa ii permiti luminii sa iti invadeze casa. In acest sens, poti apela fie la montarea unor ferestre mai mari, fie la instalarea unor luminatoare. Nu ezita sa te folosesti de ambele optiuni pentru un efect maxim!

6. Becuri noi

Becurile vechi, incandescente, au devenit, treptat, doar o amintire, inlocuite fiind cu becurile economice. Chiar daca acestea sunt mai scumpe decat becurile clasice, rezista mult mai mult si sunt mai ecologice, consumand foarte putina energie electrica.

De asemenea, tot mai populare au devenit si becurile LED, o alta alternativa ecologica, care sunt chiar mai rezistente decat cele fluorescente. Fiind vorba despre becuri de mici dimensiuni, pentru o lumina mai puternica, apeleaza la grupari de LED-uri. Dezavantajul lor? Pretul (inca) destul de piperat.

7. Gauri astupate

Nu in ultimul rand, verifica daca livingul tau pierde caldura prin crapaturi existente in pereti, tevi care ies in exterior etc. In cazul in care descoperi asemenea probleme, astupa crapaturile si gaurile inainte de sosirea iernii cu mortar sau cu spuma poliuretanica, in functie de dimensiunile acestora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului