Amenajarea casei

#robinet #spalatorie #apa #consum redus #galeata #vas de toaleta #consum de apa

5 idei sa reduci consumul de apa la tine acasa

Apa este un bun natural de care trebuie sa avem grija cu totii, indiferent ca traim in regiuni secetoase sau nu. In timp ce tu risipesti inconstient cantitati mari de apa in activitatile de zi cu zi, exista oameni pentru care apa inseamna insasi propria viata, iar conservarea acestei resurse naturale este deosebit de importanta.

Indiferent ca te gandesti si la altii sau ca o faci doar pentru a-ti reduce factura la utilitati, un consum redus de apa inseamna sa te implici in salvarea planetei. De la dusurile mai rare si pana la inchiderea robinetului atunci cand te speli pe dinti, iata 7 idei de a conserva apa in casa ta!

1 Galeata

Atunci cand faci dus si astepti ca apa sa se incalzeasca, pune o galeata curata sub robinet si aduna toata apa rece. O poti folosi la udarea plantelor sau la scurgerea toaletei, in loc sa o lasi sa se iroseasca in canalizare.

2 Opreste robinetul atunci cand te speli pe dinti

Cercetarile au aratat ca se pierde in jur de un metru cub de apa pe minut atunci cand ne spalam pe dinti. Asa ca inchide robinetul si da-i drumul din nou abia atunci cand trebuie sa te clatesti.

3 Repara-ti scurgerile

Pana acum, ai tot amanat problema scurgerilor, insa picaturile adunate in timp reprezinta o sursa considerabila de apa. Inlocuieste garniturile, strange suruburile sau schimba bateriile de la chiuvete.

4 Du-ti masina la spalatorie

Atunci cand trebuie sa-ti speli autoturismul, du-l mai bine la spalatorie. Acolo apa este reciclata, iar cei care presteaza acest serviciu folosesc pulverizatorul cu presiune care nu consuma atat de multa apa, spre deosebire de furtunul tau. In plus, te scutesti de un efort in plus!

5 Micsoreaza spatiul verde din gradina

Cu cat ai mai putin gazon, cu atat consumi mai putina apa pentru a-l intretine. Incearca sa-ti infrumusetezi gradina cu plante ce nu necesita un consum ridicat de apa, precum trandafirii sau rododendronii.

Sursa foto:charlespear.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare