Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajari interioare #camera #dormitor

7 idei geniale pentru un dormitor mic in stil mare

Unii oameni viseaza la vile si dormitoare spatioase, altii insa se multumesc cu putinul pe care il au si incearca sa il eficientizeze la maximum. Daca faci parte din cea de-a doua categorie, atunci acest articol iti va fi de folos.

Ce poti face pentru ca un dormitor mic sa para mare? O multime de lucruri. Practic, cu ajutorul catorva trucuri de design vei face camera sa para mult mai mare decat este. Cuvantul cheie: eficientizare. Vorbim despre utilizarea spatiului disponibil la maximum posibil, fara insa a face rabat la aspectul obtinut si nici la confort.

Iata cateva idei utile pentru organizarea dormitoarelor mici, astfel incat sa se plieze perfect pe nevoile tale:

Pat suprainaltat

Adauga un spatiu generos de depozitare sub pat. Cum? Ridicandu-l la inaltimea de un metru si construind sub el un dulap.

Pat multifunctional

Daca ai deja un pat matrimonial care iti ocupa mare parte din dormitor, lipeste de el un birou cu latimea de maximum 40 de centimetri, iar pe lateral incorporeaza-i rafturi. Practic, te vei bucura de tot confortul unui pat mare, dar vei avea la indemana si toate lucrurile de care ai nevoie.

Sifonier bine organizat

Poti obtine mai mult spatiu in incapere daca iti organizezi cu atentie sifonierul. Suplimenteaza cu rafturi, foloseste cutii pentru depozitare.

Rafturi pe perete

Peretele de langa pat e de obicei nefolosit. Insa ii poti da o utilitate mare cu ajutorul rafturilor. Foloseste rafturi cu forme inedite pe care sa depozitezi carti, fotografii, amintiri, casete cu bijuterii si asa mai departe.

Rafturi pe colt

Si zona de deasupra biroului ramane adesea neuitilizata. Iti poti organiza lucrurile asezandu-le pe rafturi montate pe colt tocmai deasupra spatiului de lucru. Umple-le cu dosare, carti si tot ce mai ai nevoie pentru buna desfasurare a activitatii tale.

Draperie luminoasa

Pentru a crea iluzia de spatiu, prinde deasupra patului o instalatie luminoasa precum cele folosite ca decor de Craciun, iar deasupra aseaza o draperie transparenta. Lumina va schimba complet aspectul incaperii.

Ferestre mari

Ferestrele mari si draperiile lungi au si ele rolul de a crea iluzia optica a unui spatiu mai generos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea