Amenajarea casei

#baie #casa #decorare casa #buget mic #decorare baie

7 idei de decorare pentru baie, cu un buget mic

Deseori, baia este ignorata atunci cand vine vorba despre decorare si infrumusetare. Cele mai multe persoane incearca sa limiteze decorarea la aranjarea prosoapelor si a sapunierelor pe chiuveta. Aceste lucruri se intampla in conditiile in care in baie poti face amenajari si modificari spectaculoase, cu accesorii minime si cu un buget redus. Iata cateva dintre modalitatile simple si de efect prin care iti poti decora baia.

Prosoape noi si cortina pentru dus

Prosoapele vechi decolorate nu sunt tocmai atractive pentru o baie noua, moderna. Inlocuieste aceste prosoape cu unele noi, in culori elegante, precum mov pruna, grena, bleumarin etc.

De asemenea, inlocuieste cortina de la dus cu una intr-o culoare frumoasa, care sa se asorteze cu gresia si faianta din baie.

Flori uscate

Achizitioneaza cateva flori de lavanda, imortele sau alte flori care se mentin foarte bine chiar si atunci cand sunt uscate si aseaza-le, intr-un buchetel, pe polita de la oglinda din baie. Aceste flori vor arata superb si vor oferi un aspect proaspat si vor emana in acelasi timp o mireasma placuta.

De asemenea, poti aseza aceste flori pe un mic platou in care mai exista cateva pietricele in aceeasi nuanta cu florile sau sare de baie.



Foto: boldsky.com

Vaza cu flori

Achizitioneaza o vaza mica pentru flori si apoi shimba saptamanal florile din aceasta. Este necesar insa ca in baie sa ai o fereastra, prin care sa patrunda lumina naturala, astfel incat florile sa poata supravietui cat mai mult timp. Ar fi bine ca nuanta florilor sa se asorteze cu cea a prosoapelor sau a gresiei si a faiantei.



Foto: okdecorating.net

Lumanari parfumate

Pregateste o farfuriuta dreptunghiulara din portelan, pe care sa asezi cateva lumanarele parfumate, pe care sa le aprinzi din cand in cand. Cauta un model de lumanari deosebit si fereste-te de cele clasice, imbracate in cutiuta de aluminiu. Daca totusi nu ai prea multe variante, achizitioneaza lumanari vesel colorate.

Sticlute cu sare grunjoasa colorata

Umple cateva sticle transparente cu sare grunjoasa colorata sau cu sare de baie. Aseaza aceste sticle pe marginea cazii sau pe jos, direct pe gresie. Aspectul si impactul va fi cu atat mai deosebit si mai puternic daca gresia din baie este alba.

Cosulete impletite

Cauti o modalitate inedita, dar moderna, de a depozita anumite lucruri din baie? Cosuletele impletite reprezinta cea mai buna varianta, mai ales daca sunt suspendate de suporturi metalice si daca sunt cel putin trei. In acestea poti pune produse de ingrijire, produse de curatenie, cosmetice sau prosoape de baie.



Foto: aenkdesign.com

Tavita decorativa

Ai in casa o tava elegante pe care nu o folosesti niciodata? Daca aceasta are dimensiuni mici sau medii, o poti pune in baie si o poti utiliza ca suport pentru prosoapele de fata, pentru sapun si pentru un buchetel mic cu flori.



Foto: decorating-ideas-made-easy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului