Amenajarea casei

#bar apartament #living #mobila bucatarie #bar #amenajare bar

7 idei de amenajare a barului de acasa

Daca ai un perete disponibil in living, bucatarie sau in dining , cea mai buna si ingenioasa idee este sa-l transformi intr-un bar de care sigur va profita toata lumea. De fapt, orice spatiu sau colt de camera poate capata aceasta utilitate , daca iei in calcul cateva aspecte.

1 Barul de acasa poate fi localizat in bucatarie, langa bucatarie, pe un hol, in living sau in biblioteca, dar si in exterior, pe terasa sau balcon. Criteriul de baza este sa-l instalezi acolo unde petreci cel mai mult timp pentru a fi accesibil si a-l avea la indemana.

2 Barul pe care vrei sa-l incluzi intr-o camera de zi trebuie sa respecte stilul si designul camerei respective, chiar daca vrei sa se remarce usor. Rafturile deschise, montate pe un perete, reprezinta modalitatea cea mai simpla de a profita de barul de acasa si iti ofera acces direct catre sticlele de bautura si paharele depozitate astfel. Nu mai ai de-a face cu usi sau sisteme de inchidere complicate si totul se afla la vedere. Va trebui, deci, sa pastrezi ordinea pentru ca grupurile de sticle sa fie frumos aliniate si sa arate imbietor.

3 Daca barul tau va fi localizat in bucatarie, atunci ar trebui sa se integreze perfect in mobila de bucatarie . Simetria si stilul sunt foarte importante aici si o idee buna ar fi sa barul realizezi pe comanda la acelasi producator de la care ai cumparat mobila de bucatarie.

4 Ia in considerare varianta rafturilor de sticla care se vor distinge usor fata de restul camerei si pot fi amplasate chiar orunde, pentru ca se potrivesc si alaturi de un mobilier modern, dar si langa unul traditional.

5 Barul tau poate fi sub forma unui minifridiger incorporabil in mobila cu usa de sticla si luminat in interior. Poate gazdui o colectie impresionanta de vinuri sau mai multe tipuri de bere, oricum se va transforma intr-un punct de atractie pentru toi cei care-ti vor calca pragul casei.

6 Daca ai posiblitatea, instaleaza o chiuveta langa bar deoarece iti va fi de mare folos la spalarea paharelor si pregatirea cocktailurilor.

7 Nu uita sa luminezi corespunzantor barul cu ajutorul unor spoturi cu lumina difuza sau orice alta sursa de iluminat care pune in evidenta barul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea