Amenajarea casei

# betisoare inghetata # decoratiuni creative #betisoare de inghetata #inghetata

7 decoratiuni creative pe care le poti face cu ajutorul betisoarelor de inghetata

Sezonul cald se apropie rapid, iar consumul de inghetata nu numai ca te ajuta sa te racoresti si sa te bucuri de ceva dulce, dar poate fi si foarte practic. Poti colecta betisoarele de inghetata sau poti cumpara mai multe din magazine speciale si poti crea diverse decoratiuni creative pe care sa le folosesti in casa.

Avantajele realizarii unor astfel de decoratiuni sunt multiple – creezi obiecte care sunt pe placul tau, economisesti bani si ajuti si natura, recicland. Iata asadar sapte idei care sa te inspire.

1. Suport pentru flori

Florile tale pot avea un suport creativ si deosebit format din aproximativ 100 de betisoare de inghetata. In functie de preferinte sau nevoi, poti crea fie un suport suspendat, fie unul clasic, ce va fi asezat pe mobila. Acestea pot avea orice forma iti doresti, geometrica sau clasica.

Atentie insa ca in ambele variante sa nu asezi flori si ghivece prea grele, pentru a fi sigur de evitarea unor evenimente neplacute.

2. Oglinda cu raze de soare

In cazul in care ai o oglinda care poate fi atarnata pe perete, dar ti se pare prea simpla, nu este nevoie sa renunti la ea. O poti decora cu usurinta cu ajutorul acestor betisoare de inghetata. Foloseste cateva betisoare intregi, iar pe altele taie-le astfel incat sa fie mai subtiri si lipeste-le unele peste altele de jur imprejurul oglinzii. Ce vei obtine? O oglinda cu raze asemanatoare ca cele ale soarelui, care va crea o senzatie de lumina in intreaga incapere.

3. Masuta de cafea

Daca esti o persoana indemanatica si iti place sa realizezi astfel de obiecte, poti trece deja la un alt nivel – creeaza o masuta de cafea. Ai nevoie de aproximativ 700 de betisoare de inghetata, multa rabdare si creativitate. Insa rezultatul final va fi cu siguranta unul deosebit.

4. Suporturi pentru cani si pahare

Stii deja ca paharele si canile pot lasa urme inestetice pe mobila ta, iar asezarea unor suporturi de fiecare data cand le folosesti este esentiala. Prinde cateva betisoare de inghetata intre ele, da-le cu lac, deseneaza sau scrie ceva care sa te inspire si foloseste-le cu drag.

5. Suport de bijuterii

Un suport pentru bijuteriile tale, cercei, bratari sau chiar coliere, poate fi extrem de usor de realizat cu ajutorul betisoarelor de inghetata. Poti lasa betisoarele in nuanta lor naturala sau le poti vopsi intr-o culoare puternica. Ai grija sa te asiguri ca va fi suficient de rezistent pentru toate accesoriile pe care le vei aseza.

6. Cutie de depozitare

O cutie micuta in care sa depozitezi diverse obiecte de mici dimensiuni precum chei, nasturi, monede si alte astfel de exemple, va fi un obiect decorativ minunat. Pentru un aspect mai surprinzator, poti vopsi fiecare rand de betisoare in cate o culoare distincta.

7. Carti de joc

O idee cu totul creativa, dar totodata si amuzanta, care sa iti aminteasca de copilarie, este crearea unor carti de joc din aceste betisoare de inghetata. Poti desena numerele cartilor, semnele si culorile corespunzatoare cu ajutorul unor markere.

Surse foto: goodhousekeeping.com, craft-lovers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului